Paskelbtas Renginiai

Mama, ačiū Tau!

Penktadienis, 04 May 2018 10:02 Parašė 

Didelė laimė ir Dievo dovana būti Mama. Ir dar didesnė, kai užaugini gerais žmonėmis visą pulkelį vaikų.

Praėjusį ketvirtadienį Užusalių kultūros centre vietos bendruomenė pagerbė Domutę – taip meiliai visų šaukiamą Domicelę Šareikienę, Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės Motinos dienos proga apdovanotą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.                      Įteikdama apdovanojimus 46 daugiavaikėms motinoms, Prezidentė pabrėžė, kad šių mamų gyvenimai – tai tylus motiniškas žygdarbis. Šie vaikai toliau kuria Lietuvą, saugo ją, užtikrina jos ateitį.

Domicelė pagimdė ir su vyru Petru išaugino dukrą Onutę, keturis sūnus – Petrą, Joną, Vytautą ir Gediminą.

– Audėja (išaustos drobės puošia parodų sales), kaimiškos duonos kepėja (su Domutės kepta duona užusaliečiai sutinka ir palydi garbius svečius), dainininkė, džiuginanti dzūkiškomis dainomis, – taip Domicelę jos pagerbti susirinkusiems svečiams pristatė Užusalių kultūros centro vadovė Vitalija Šatkienė.

Su gėlėmis ir dovana daugiavaikę mamą sveikino Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Ūselienė, Užusalių tikinčiųjų bendruomenės „Santarvė“ atstovės, padėką 15 metų saviveiklos kolektyve dainavusiai Domutei įteikė Užusalių kultūros centro vadovė.

Kaip vėliau sakė Domicelė, abu su vyru nuo ryto iki vakaro dirbo, augino vaikus, o gyvenimą lengvino daina: ir Domutė, ir jos vyras buvo aktyvūs saviveiklininkai. O kad yra puiki dainininkė, įrodė užtraukdama vieną po kitos dainas, o jai pritarė visi sveikintojai.

Labai nuoširdi ir motiniškai jautri šventė atgaivino sielą, sušildė širdį ir tapo puikia preliudija į artėjančią Motinos dieną...

Karolina VIČIŪTĖ