Paskelbtas Miesto naujienos

Atnešk ir užeik pažiūrėti ką atnešė tavo kaimynas!

Ketvirtadienis, 03 May 2018 08:53 Parašė 

„Ateina laikas lakštingaloms čiulbėti“ – sakoma. Atėjo laikas startuoti Paramos fondo „Veneris“ seniai gliaudentoms idėjoms. Kas iš tavo noro padėti kitiems, jei dėl to nieko nedarai? Arba: kas iš tavo puikiausių sumanymų, jeigu tiesiog nėra kur juos realizuoti? Laikas imtis seniai lauktų veiksmų!

Vos įkūrus fondą papaišiau piešinuką, kurį turiu iki šiol: pastatas su didelėmis erdvėmis, su garažais baldams pristatyti, su lentynomis dovanotiems daiktams sudėti, su kabinetu žmonėms bendrauti ir dideliu kiemu bagažinių turgeliui.

Atėjo mūsų laikas. „Arba dabar, arba jau niekad“. Lygiai tokias patalpas, kaip mano eskize netyčiom ir suradome. Su UAB „Rivauta“ vadovu Ramūnu Pluku pasirašėme negyvenamų patalpų nuomos sutartį. Gautas plotas: daugiau nei tūkstantis kvadratų, kai vieno kvadrato kaina 0.99 eur.

Atsirado galimybė išklausyti žmonių prašymus ir atidaryti „Skruzdėliuko Centrą“, salė maždaug 400 kvadratų. „Skruzdėliuko“ lentynose bus išdėlioti pačių jonaviečių sudovanoti daiktai: patalynė, indai, virtuvės reikmenys, suvenyrai, žaislai, rūbai, batai ir pan. Taip pat atskirose erdvėse, apie 300 kvadratų, paskirtos vietos atvežtiems baldams ir buitinei technikai, kuriuos žmonės galės drąsiai atvežti tiesiog į kiemą, prie garažo vartų!  O norintieji galės apsižiūrėti ir išsirinkę norimą vežtis namo.

Dėl paramos žmonės tesikreipia ta pačia, numatyta tvarka. Pateikę laisvos formos prašymus paramai, jau yra gavę atitinkamos spalvos paramos teikimo kortelę, ja galės pradėti naudotis nuo gegužės vidurio. Naujai besikreipiančių dėl paramos žiniai: parama teikiama konfidencialiai, todėl būkite drąsūs, užeikite, parašykite prašymą, palikite kontaktus ir gražiai draugaujant tikrai turėsite tai, ko jau seniai trūksta... Jonaviečiai yra labai dosnūs, todėl tikrai nereikia prašyti daiktinės paramos iš kitų šalių.

Tam, kad daiktų nesandėliuotume, antrame pastato aukšte esančioje apie dviejų šimtų kvadratų salėje įkurdinsime įvairių daiktų saugyklą, o žmogus įeidamas paliks vienkartinę auką. Savanoriai jau ją pakrikštijo „Eurinė“. Iš ten galima bus imti tiek, kiek žmogui tuo metu ko reikės, tai lyg nuolatinė „Rūbų akcija“, kurioje bus pačių įvairiausių daiktų (ją rengėme net du metus iš eilės), ne tik rūbai, bet ir daiktai vaikams ar indai ir pan.

Nuoma viso pastato susidaro tikrai solidi, todėl tikimės visų Jūsų vienybės tiek pasidalijimais, tiek apsilankant ir randant savo namams ypatingų daiktų ir aukojant tam, kad šis jau veikiantis mechanizmas galėtų toliau plėstis, nes dar ne visos idėjos yra pilnai pasiūlytos!

Iki susitikimo naujo pastato atidaryme gegužės 7 dieną! Darbo laikas numatytas: I-V 9-18, VI 9-14

Adresas: Jonava, Darbininkų g. 9

Paramos fondo „Veneris“ vadovė  Jūratė Cvirkienė