Paskelbtas Futbolas

Turnyro lyderei „Sūduvai” nepavyko įveikti kovingosios „Jonavos”

Pirmadienis, 30 April 2018 08:32 Parašė 

Saulėto šeštadienio metu Lietuvos futbolo A lygos lyderė Marijampolės „Sūduvos“ komanda tik antrą kartą šiame sezone neiškovojo pergalės – čempionų titulą ginanti ekipa nepajėgė įveikti kovingųjų „Jonavos” futbolininkų. Rungtynėse nepasižymėjo nei šeimininkai, nei svečiai – 0:0.

Nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko FK „Sūduva“ mėgino periimti rungtynių kontrolę į savo rankas, tačiau jonaviečiai atsakė drąsiu ir aštriu žaidimu. Čempionams pavyko atakuoti dažnai, tačiau jonaviečiai demonstravo užtikrintą gynybą. Kėlinio viduryje „Sūduva“ sukūrė rimtą progą, tačiau po Andro Švrljuga perdavimo Aleksandr Živanovič nesugebėjo tiksliai smūgiuoti į vartus. 35-ąją minutę A. Živanovič turėjo dar vieną galimybę - baudos aikštelėje jam sėkmingai atšoko kamuolys, tačiau „Jonavos” vartininkas Guilherme Cioletti sėkmingai apsaugojo vartus. Visų rungtynių metu marijampoliečių gynybos linijos ramybę drumstė puikiai žaidę Tadas Eliošius ir Ernestas Veliulis.

Vos prasidėjus antram kėliniui, iš tolimo atstumo laimę pabandė A. Švrljuga – kamuolys praskriejo prie pat vartų. Tuo metu „Jonava“ taip pat atsakydavo pavojingais išpuoliais, kelis kartus pavojingai smūgiavo Laurynas Stonkus – ypatingai pavojingas puolėjo bandymas buvo po Ernesto Veliulio perdavimo, tačiau puolėjui pristigo taiklumo. Rungtynių pabaigoje progos išvesti marijampoliečius į priekį neišnaudojo R. Cicilia – jo smūgį iš arti atrėmė visų rungtynių metu sėkmingai žaidęs G. Cioletti. Visgi jonaviečiai nesunkiai apsigindavo nuo oponentų išpuolių, o paskutinėmis rungtynių minutėmis ir patys demonstravo pavydėtino aštrumo išpuolius. Eugen Zasavitchi pademonstravo puikią techniką ir iš toil pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau sūduviečius gelbėjo vartininkas Ivanas Kardumas. Vytautas Lukša netgi galėjo paskutinėmis sekundėmis išvesti jonaviečius į priekį, bet jo iš toli muštą kamuolį atmušė I. Kardumas.

Per šias rungtynes įvarčių taip ir nebuvo pelnyta, tad teisėjas iš Latvijos Aleksandras Golubevas užfiksavo nulines lygiąsias.

FILIPE RIBEIRO. FK „Jonava” vyriausiasis treneris. „Esu patenkintas komandos žaidimu jau ketvirtas rungtynes iš eilės. Džiaugiuosi progresu ir manau, jog lygiosios nėra blogas rezultatas prieš komandą, kuri dar nėra pralaimėjusi. Tačiau žmonės turi suprasti – neįmanoma demonstruoti aukšto lygio futbolo, jei po praėjusių varžybų nepraeina 72 valandos. Tai žino kiekvienas futbolu besidomintis žmogus. Nepaisant to, esu patenkintas vaikinais, jie padarė milžinišką darbą žaisdami nepaisydami nuovargio ir pademonstravo neblogą rezultatą.”

Kitas A lygos rungtynes FK „Jonava” žais Kaune, gegužės 3-iąją, 18:00 val. kur susitiks su FK „Kauno Žalgiriu”.

FK "Jonava"inf.