Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos gatvėse įrengtos modernios eismo saugos priemonės

Pirmadienis, 23 April 2018 10:11 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės administracija baigė vykdyti projektą „Jonavos m. Vasario 16-osios, A. Kulviečio, Chemikų g. rekonstrukcija, įrengiant modernias eismo saugos priemones“.

Projekto metu rekonstruotos Jonavos m. Vasario 16-osios, A. Kulviečio ir Chemikų g. Bendras rekonstruotų gatvių ilgis – apie 2,9 km. Gatvėse taip pat buvo įrengta 17 vnt. eismo saugą gerinančių priemonių: saugumo salelės, greičio mažinimo kalneliai, pėsčiųjų perėjos su kryptinių pėsčiųjų perėjų apšvietimu, atlikti dangos ženklinimo darbai su įspėjamuoju paviršiumi žmonėms su negalia, įrengti kelio ženklai, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai. Įgyvendintas projektas pagerino susisiekimo sąlygas šiomis gatvėmis, turėjo įtakos kelionės laiko trukmei ir automobilių eksploatacinių sąnaudų mažėjimui, taip prisidedant prie saugesnės aplinkos kūrimo ir aplinkos mažesnės taršos.

Bendra rangos darbų vertė yra 2 357 766 Eur, iš jų Europos Regioninės plėtros fondo lėšos – apie 1 100 200 Eur, Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos ir Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšos – apie  1 257 566 Eur.

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus inf.