Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Naujieji policijos automobiliai jau išriedėjo į gatves

Antradienis, 17 April 2018 10:50 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį, balandžio 12-ąją, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) automobilių aikštelėje rikiavosi pareigūnai, kurie naujaisiais „Volkswagen Transporter“ automobiliais išriedėjo į Kauno apskrities gatves. Dvi naujos transporto priemonės pasiekė ir mūsų rajoną.

Pareigūnams įteikta 16 naujų tarnybinių automobilių, tad pareigūnų darbas neabejotinai bus ne tik saugesnis, bet ir operatyvesnis. Automobiliai kur kas labiau pritaikyti suteikti paslaugas greitai ir efektyviai: įrengta vieta, leidžianti pareigūnui dar įvykio vietoje apklausti nukentėjusius gyventojus ir asmenis, galinčius turėti vertingos informacijos. Taip pat automatinė greičio dėžė padės užtikrinti pareigūnų saugumą kelyje, dėmesį skiriant saugiam manevravimui kelyje.

Naujieji „Volkswagen Transporter“ automobiliai už senuosius geresni ne tik savo išvaizda, bet ir praktiškumu. Automobiliuose viskas įrengta taip, kad pareigūnams būtų kuo patogiau atlikti savo tarnybines funkcijas, negalvojant apie transporto keliamas problemas. Taip pat įmontuotos net trys vaizdo stebėjimo kameros, kurios iš priekio, galo ir šono leis stebėti vaizdą visą laiką. Taip pat kiek patobulintas pats automobilių dizainas – specialieji šviesos signalai įmontuoti į pačių transporto priemonių stogus.

Tiesa, Kauno apskrities policijos parką papildė ne tik šie 16 „Volkswagen“ markės automobilių, bet dar du „Ford“, skirti Areštinės ir konvojaus skyriaus pareigūnams. Kauno pareigūnai nepamiršo ir mažiausiųjų eismo dalyvių – į Kauno kelius išriedės du nauji „Škoda“ automobiliukai.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Dainavos, Santakos ir Žaliakalnio policijos komisariatams bei Kėdainių, Kaišiadorių, Kauno ir Jonavos rajonų policijos komisariatams buvo paskirta po du naujus tarnybinius automobilius. Taip pat po vieną naują tarnybinę transporto priemonę dabartinį automobilių parką papildys Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro ir Panemunės policijos komisariatai.

Policijos departamento inf.