Paskelbtas Gaisrai

Daugėja žolės gaisrų

Antradienis, 17 April 2018 10:52 Parašė 

Praėjusią savaitę kilo devyni gaisrai. Iš jų aštuonis sukėlė arba žolės degintojai, arba neatsargus žmonių elgesys su ugnimi. Gaižiūnų k. kariniame poligone gaisras kilo nuo trasuojančių kulkų kibirkščiavimo.

Balandžio 9 d., 11 val. 39 min., gautas pranešimas, kad Kurmagalos k. (Kulvos sen.), šalia apleistos fermos, dega medinis pastatas. Į gaisro vietą atvykę ugniagesiai nustatė, kad netoli pastato buvo deginamas laužas. Laužas buvo neprižiūrimas ir kūrenamas netinkamoje vietoje, todėl ugnis įsimetė į pastatą juosusią sausą žolę ir į medinę pašiūrę.

Balandžio 9 d., 15 val. 47 min., Upninkų k., Jaunystės g., degė namo balkonas. Ir šįkart, pasak ugniagesių, gaisras kilo nuo nupjautos ir sugrėbtos žolės krūvelės, kuriai užsidegus, užsidegė ir šalia balkono buvęs spygliuotis medis. Gaisro metu apdegė trijų butų balkonų rėmai, išdužo stiklai. Įvykį tiria Jonavos rajono policijos pareigūnai.

Balandžio 11–15 d. net septynis kartus ugniagesiams teko gesinti sausą žolę: Upninkų sen., Baltromiškės k.; Žeimių sen., Paduobių k.; Šveicarijos sen., Gaižiūnų k., kariniame poligone; Šilų sen., Satkūnų k.; Upninkų sen., Kunigiškių k.; Šilų sen., Laukagalių k.; Jonavoje, Virbalų gatvėje atvirose teritorijose. Iš viso išdegė apie 3 ha 60 a sausos žolės. Gaisrų priežastys – žolės deginimas. Gaižiūnų k. kariniame poligone gaisras kilo nuo trasuojančių kulkų kibirkščiavimo.

Artūras ALDONIS

Jonavos PGT vyriausiasis specialistas