Paskelbtas Futbolas

Debiutinis sezonas įvertintas teigiamai

Pirmadienis, 16 April 2018 08:18 Parašė 

Pirmą kartą Jonavos futbolo istorijoje komanda buvo deleguota ir į šalies salės futbolo (betsafe-futsal) aukščiausios lygos čempionatą. 2017-2018 metų futsal A lygos sezone varžėsi 10 komandų. Antrus metus iš eilės nugalėtojais tapo braziliška Kauno „Vytis“ ekipa, tik paskutiniame ture už nugaros palikę ilgą laiką čempionate pirmavusius Gargždų „Pramogos-SC“ futbolininkus.

Šis čempionatas neapsiėjo ir be kuriozo paskutiniajame ture, kai Klaipėdos „Koralas“ patyrė nesėkmę ir Panevėžio „Baltijai“ atsirado galimybė pasidabinti bronzos medaliais, reikėjo įveiki „Vikingus“. Visgi, panevėžiečiai taip ir nepasirodė Jonavoje. Tad trečioji vieta atiteko Klaipėdos „Koralui“.

2017-2018 metų futsal A lygos čempionatas šįkart pasižymėjo gan nemažu naujokų skaičiumi. Geriausiai rungtyniauti sekėsi Gargždų salininkams, kurie iškovojo sidabrą. Tuo tarpu Jonavos „Vikingai“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Aurimas Mockus) galutinėje rikiuotėje užėmė septintąją vietą. Kaip vertinamas šis debiutinis sezonas, mintimis pasidalino komandos vadovas A. Morkūnas.

„Drąsiai galima sakyti, kad pirmas blynas neprisvilo. Aš manau, komanda ir treneris vertiname teigiamai, ypatingai antrąjį ratą, kur buvo pasiekta tiek pergalių, kad prieš sezoną buvo sunku ir tikėtis. Kodėl pirmajame rate nepasiekta tokio rezultato? Tai ir vadinama – debiutinis sezonas. Padaryta tam tikrų techninių, psichologinių klaidų, pritapimo esamo lygio. Tuo tarpu antrajame rate susikoncentravo ir ėmė siekti maksimalių tikslų. Džiugu, kad mes vienintelė komanda futsal lygoje šimtu procentų vertėmės Jonavos žaidėjais. Tai unikumas, nes dar prieš sezoną varžovai skeptiškai žiūrėjo į tai. Mes tai parodėme, įgyvendinome ir septinta vieta po labai prasto pirmojo rato, yra labai geras rezultatas, - praėjusį sezoną vertino vadovas A. Morkūnas. – Aišku, žaidimo nebūtų be mūsų pagalbininkų. Labai norėčiau padėkoti Jonavos rajono savivaldybei, savo rėmimu leidusiai įgyvendinti šią idėją, taip pat Kūno kultūros ir sporto centrui už žaidimui skirtą areną, UAB „Ramidonas“ ir direktoriui Ramūnui Rudžianskui, Jonavos futbolo mohikanui Sauliui Skorupskui, kavinei „Guru Cafe“, UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“. Taip pat esu dėkingas treneriui Aurimui Mockui, už atiduotą laiką, stresą ir jo kovas aikštelėje, komandos žaidėjams, kurie parodė, kad Jonavos žaidėjai be kitų pagalbos ar kviestinių užsieniečių gali tikrai lygiuotis su geriausiomis A lygos komandomis, komandos personalui, kurie prisideda labai daug ir kurių mes nematome tiesiogiai, nes be jų neįvytų nei rungtynės, nebūtų skleidžiama informacija po rungtynių. Dar vienas pastebėjimas - Jonavos sirgaliai yra nuostabūs ir man atrodo, kad paėmus bendrą lankomumo vidurkį namų rungtynėse, Jonava yra pirmaujančiose gretose“.

2017-2018 metų futsal A lygos sezonas jau praeityje. Komandos jau dėlioja kito sezono planus, o Lietuvos futbolo federacija jau piešia kitos sezono gaires. Nors apie tai dar kalbėti anksti, bet komandos vadovas teigė, kad darys viską, kad ir antrasis sezonas „Vikingams“ būtų. Vyks susirinkimas su komandos rėmėjais, treneriu, nariais, žaidėjais. Po pirmojo sezono yra ką šlifuoti ir netolimoje ateityje bus priimtas sprendimas dėl dalyvavimo kitame sezone.

Alio Jonava inf.