Paskelbtas Rajono naujienos

Spalvingas Atvelykis Žeimiuose

Pirmadienis, 09 April 2018 08:50 Parašė 

Minint Atvelykį Žeimių mokykloje-daugiafunkciame centre įsikūrusioje “Renginių kalvėje”  buvo linksmai, spalvingai ir triukšmingai paminėta ši šventė. Balandžio 6-osios popietę šeimos buvo kviečiamos dalyvauti “Vaikų Velykėlėse”, kur renginio dalyviai darbavosi kiaušinių marginimo dirbtuvėse, varžėsi margučių ridenimo varžybose bei dalyvavo viktorinoje “Lietuviškų švenčių tradicijos ir papročiai”. Kiaušinių marginimo dirbuvių šeimininkais tapo Všį “DEKO RESTO” vadovė Oksana Eitminavičienė bei tautodailininkas Artūras Narkevičius. Ir mažiems, ir vyresniems renginio dalyviams patiko vašku marginti kiaušinius, mokytis tradicinių raštų su Artūru. Na o Oksana dirbtuvių dalyvius, ypač mažuosius, sužavėjo spalvinga ir įdomia kiaušinių marmuravimo technika. Aktyviausi margučių ridenimo varžybų entuziastai namo iškeliavo pilnomis kišenėmis saldainių, o viktorinios nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir saldžiais prizais.

Balandžio 7-osios vakarą, visi Žeimių seniūnijos senjorai ir jų draugai buvo kviečiami dalyvauti kaimiškos muzikos vakaronėje su šokiais ir dainomis. Susirinkusius senjorus linksmino ir gerą nuotaiką dovanojo Juškonių kultūros centro liaudiškos muzikos grupė, vadovaujama energingosios Valerijos Degutienės ir Žeimių kapela su balsingaja savo vadove Ligita Budrikiene priešakyje. Vakaronė netikėtai tapo draugiškomis Juškonių ir Žeimių muzikantų varžytuvėmis. Kaimynai nepavargdami grojo, dainavo, o kad balsas neužkimtų, juos pakeisdavo dažnas tokių renginių dalyvis – Žeimių muzikantas Romas Baltrimavičius. Ir dainuojančių, ir šokančių vakaronėje netrūko. Senjorai ir jų draugai prisiminė jaunystės laikus, skambėjo visiems gerai pažįstamos melodijos, o nosį kuteno malonus naminių pyragų ir sūrių kvapas.

Atvelykis Žeimiuose paminėtas linksmai, prasmingai, užtikrinant visų amžiaus grupių ir skirtingų interesų žmonių kultūrinius poreikius. Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras  kviečia miestelio gyventojus bei svečius užeiti ten, kur gyvena kultūra – į “Renginių kalvę”.

Renginių organizatorė Laura Baltrimavičienė