Paskelbtas Krepšinis

Finalinis ketvertas Jonavos sporto arenoje be Jonavos komandos

Antradienis, 03 April 2018 10:40 Parašė 

Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) čempionate tęsiasi kovos atkrintamosiose varžybose. Jau trejos poros baigė savo dvikovas ir laukia finalinio ketverto susitikimų. Tuo tarpu ketvirtfinalyje intriguojančiai vyksta mačai tarp Kauno „Žalgiris-2“ ir „Šilutė“ ekipų. Iki trijų pergalių tarp šių komandų vis dar lygybė. Ekipos pasidalino po dvi pergales (2-2) ir lemiamas susitikimas Šilutėje išaiškins paskutinę finalinio ketverto komandą.

Ketverto varžybos vyks Jonavoje, tačiau jau dabar žinoma, kad jos vyks be šeimininkų – be „Jonava“ klubo. Jonavos krepšininkai ketvirtfinalyje iki trijų pergalių neprilygo reguliariojo sezono nugalėtojams Šakių „Vytis“ krepšininkams.

Jau pirmojoje tarpusavio dvikovoje Jonavos komanda nerado galimybių bent kiek prilygti varžovams. Mačo pradžioje aikštelės šeimininkai nutolo net 18:2 ir toliau didindami apsukas pasiekė lengvą pergalę, sutriuškindami jonaviečius rezultatu 97:62. „Jonava“ ekipos gretose išsiskyrė Lukas Grabauskas, pelnęs 16 ir Justas Vazalis – 14 taškų.

Jonavos komanda mėgino pasinaudoti savo arenos privalumais ir savų sirgalių palaikymo galia. Antrosiose rungtynėse po didžiosios pertraukos jonaviečių puolimas buvo itin rezultatyvus, tačiau pasirodo, Šakių krepšininkams ir vėl nesutrukdė švęsti antrąją pergalę. Jonavos ekipa pralaimėjo 87:104 ir serijoje ėmė atsilikti jau 0:2. Šįkart rezultatyviai jonaviečių gretose pavyko sužaisti Dovydui Redikui, kuris pelnė 22, L. Grabauskas pridėjo 17, J. Vazalis – 16, Bryton Hobbs – 15 taškų.

Norint dar pakovoti dėl galutinės pergalės, „Jonava“ ekipai reikėjo žūtbūt laimėti Šakiuose. Tačiau optimizmo žaidime nuteikė tik susitikimo pradžia, kai svečiai dar pirmavo (19:15), bet tuomet „Vytis“ tiesiog driokstelėjo, laimėdami seriją net 30:6 ir susikrovė solidžią persvarą. Kaip parodė tolesni įvykiai, skirtumas tik didėjo ir vėl pasiekė triuškinimo lygį. „Jonava“ pralaimėjo ir trečiąsias rungtynes rezultatu 52:95 bei baigė pasirodymus šiame sezone.

Dar dvejose porose į finalus prasibrovė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, serijoje 3-1 įveikęs Mažeikių „Erelius“ bei Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, užtikrintai 3-0 įveikę Tauragės krepšinio klubą.

Balandžio 13-14 dienomis vyksiančio renginio metu krepšinio aistruolių dėmesį kaustys ne tik finalo ketverto dalyvių rungtynės, bet ir individualūs konkursai – „NKL Snaiperis“ ir „Oro Karalius“.

Pertraukų metu sirgalius džiugins ir muzikinė viešnia – „Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija. Be to, visų ketverių Mezon NKL finalo ketverto rungtynių metu šoks čempionato komandų šokėjos.

Žiūrovų abi dienas lauks ir vertingi prizai. Vienas tokių – automobilis, kurio savininkas „Perlas AUTO Plius“ žaidime bus išrinktas finalo dieną. Renginio metu bus apdovanoti ir geriausi Mezon NKL reguliariojo sezono krepšininkai.

Jonavą Mezon NKL finalo ketvertas aplankys pirmąkart istorijoje. Praėjusį sezoną komandos santykius aiškinosi finalo serijoje, o 2016 metais nugalėtojai trofėjų į viršų kėlė Palangoje.

Finalo rungtynės tiesiogiai bus transliuojamos TV6 kanalu. 

GYTIS RAMANAUSKAS