Paskelbtas Renginiai

Praūžė respublikinis šiuolaikinių šokių konkursas

Ketvirtadienis, 29 March 2018 13:56 Parašė 

Praėjusį šeštadienį praūžė respublikinis šiuolaikinių šokių konkursas „Šokių gatvė“ – tai pirmą kartą tokio tipo ir tokio masto komandinių šokių varžybos, organizuojamos Jonavoje. Šokėjai susigrūmė „street dance“ ir „show dance“ kategorijose. Renginys sulaukė nemažo susidomėjimo. Į renginį atvyko šokių kolektyvai iš Vilkaviškio, Panevėžio, Vilniaus, Kauno, Kalzų Rūdos ir, žinoma, Jonavos. Dalyvių buvo apie 450, o šokėjų amžius svyravo nuo 4 iki 20 m. Mūsų rajonui sėkmingai atstovavo trys šokių kolektyvai.

Šokėjus vertino kompetentinga komisija. Tarp teisėjų buvo ir iš Kanados atvykęs, nemažai patirties užsienyje sukaupęs šokėjas, taip pat gerai žinomi Lietuvos šokėjai, treneriai, turintys nemažai titulų Lietuvos ir pasaulio čempionatuose, taip pat Jonavoje dirbanti šokių mokytoja ir choreografė.

Šokių konkursą sudarė dvi dalys: pirmoje – šokėjai varžėsi savo kategorijose, priklausomai nuo atliekamo šokio stiliaus, šokėjų amžiaus ir patirties. Antroje – visi varžėsi dėl „Žiūrovų taurės“ ir „Gran Prix“ taurės. „Žiūrovų taurė“ – tai prizas, kurį susirinkę žiūrovai galėjo skirti jiems labiausiai patikusiai komandai. Daugiausia žiūrovų simpatijų sulaukė „Eldorado“ šokių studijos iš Panevėžio mažųjų šokėjų „Skruzdėlyčių kelionė“. Dėl pagrindinio varžybų prizo kovojo 9 komandos, savo kategorijoje užėmusios pirmas vietas. „Grand Prix“ atiteko FlashDance šokių studijos iš Kauno komandai F.D.UNITED. Nugalėtojai įteiktas 300 eurų piniginis prizas.

Jonavos KC inf.