Paskelbtas Miesto naujienos

Galvočiai ilgai negalvojo

Trečiadienis, 28 March 2018 16:19 Parašė 

Du sekmadienius Jeronimo Ralio gimnazijoje vyko Jonavos šachmatų pirmenybių finalinės dvikovos. Vienai partijai apgalvoti žaidėjui buvo skiriama 30 minučių, tad per daug mąstyti nebuvo kada, reglamentas priminė greitųjų šachmatų įkarštį.

Dešimties žaidėjų gretose geriausisi sekėsi patyrusiam rukliečiui Jonui Venckui. Veteranas, pralaimėjęs tik vieną partiją ir dvi baigęs lygiosiomis, surinko 7 taškus iš 9 galimų ir antrąkart tapo rajono čempionu. Jam įteikta didžiausia „Aido“ draugijos įsteigta taurė, diplomas. Antroje vietoje – achemietis Darius Kilmanas, jo sąskaitoje – šeši taškai. Tiek pat taškų buvusio kandidato į meistrus Juozo Kazlausko kišenėje, tačiau blogesnis Buchgolco koeficientas leido jam teužimti trečiąją vietą.

Kaip teigė pirmenybes organizavusi ir joms teisėjavusi draugijos vadovė Bronislava Narakaitė, į kitų metų finalą pateko trys pirmieji žaidėjai, pridedant ketvirtąją vietą užėmusį Ivaną Astreiko. Kitiems teks pakovoti atrankinėse varžybose. Be to, vadovė kviečia į šachmatininkų gretas įsijungti daugiau šį nepaprastą žaidimą mėgstančių žmonių, ypač iš kaimo vietovių, kad rajono pirmenybės realiai atitiktų šio žodžio pramę.

Karolis Milkus