Paskelbtas Renginiai

Startavo „FK JONAVA – tavo mokykloje!” socialinis projektas!

Ketvirtadienis, 22 March 2018 15:00 Parašė 

Jau trečiąjį sezoną iš eilės aukščiausiame Lietuvos futbolo lygyje rungtyniaujantis futbolo klubas „Jonava” kelia pačius aukščiausius tikslus ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Kovo 20-tąją startavo naujasis socialinis projektas „FK JONAVA – tavo mokykloje!”, kurio tikslas skatinti jaunimą žaisti ir domėtis futbolu bei tapti komandos sirgaliais. Viso sezono metu FK „Jonava” lankysis Jonavos pagrindinio ugdymo įstaigose, o pirmieji futbolininkų vizito sulaukė Jonavos „Lietavos” pagrindinės mokyklos mokiniai.

Futbolo klubą „Jonava” mokykloje atstovavo treneris Darius Gvildys, žaidėjai Aurimas Tručinskas, Gilberto Gomes, Kler Heh, Laurynas Stonkus ir į savo buvusią mokyklą sugrįžęs Edgaras Makarovas. Klubo atstovus pasitiko gausus būrys smalsių mokinių, kurie pasveikino svečius šokio būrelio pasirodymu. Renginio metu vaikai turėjo progą pademonstruoti savo žinias apie futbolo komandą bei jos žaidėjus, sudalyvauti estafetėse ir net varžytis su futbolininkais bei laimėti įvairių prizų. Jonavos „Lietavos” pagrindinės mokyklos sporto salėje nenutilo juokas, o mokinių veidus puošė šypsenos. Po renginio žaidėjai negalėjo atsiginti nuo mažųjų gerbėjų – fotografavosi bei dalino autografus visiems norintiems.

Estafetes ir žaidimus renginio metu vedęs FK „Jonava” treneris Darius Gvildys teigė, jog tokie socialiniai projektai yra labai svarbu: „Labai džiaugiuosi, jog galiu būti tokio projekto dalimi. Manau, jog vaikams yra labai svarbu matyti teigiamus pavyzdžius, reikia skiepyti sveiko gyvenimo būdo taisykles ir populiarinti futbolą. Matėme, kad nuo vaikų veidų nedingo šypsenos, o salėje skambėjo juokas, todėl tikiu, jog vaikams patiko.”

Jonavos „Lietavos” pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Giedrė Ramanauskaitė-Kedikienė džiaugėsi, kad „Lietavos” mokykla pirmieji sulaukė FK „Jonava” apsilankymo mokykloje: „Esu laiminga, jog vyksta tokios iniciatyvos. Tikiuosi, šis projektas gyvuos ilgai ir FK „Jonava” skatins jaunimą žaisti futbolą ir gyventi sveikai. Visada malonu pamatyti ir mūsų mokyklos mokinius, kuriais mes labai didžiuojamės – Edgaras Makarovas išliko toks pat kuklus koks ir buvo besimokydamas pas mus.

Jonavos „Lietavos” pagrindinę mokyklą baigęs FK „Jonava” komandos gynėjas Edgaras Makarovas teigė, jog visada malonu sugrįžti į senąją mokyklą: „Visuomet smagu grįžti ten, kur užaugai ir subrendai. Mačiau, jog yra daug talentingų vaikų, kurie turi tinkamus įgūdžius žaisti futbolą. Žaisti už profesionalų komandą visada buvo didelė garbė, o man - svajonės išsipildymas.”

FK „Jonava” inf.