Paskelbtas Renginiai

Gyvenkime be patyčių

Antradienis, 20 March 2018 09:14 Parašė 

Šią savaitę vyksta devintoji „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, siekianti atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą. Prie emocinės paramos tarnybos „Vaikų linija“ organizuojamos iniciatyvos šiemet prisijungė daugybė ugdymo įstaigų, nevyriausybinių ir kitų organizacijų, kurios savo renginiais ir veiklomis prisidės prie saugesnės aplinkos kūrimo mūsų šalyje.

„Prieš 15 m. pradėję kampaniją „BE PATYČIŲ“, kurios viena iš iniciatyvų yra jau tradicine tapusi „Veiksmo savaitė“, siekėme aktualizuoti patyčių problemą ir parodyti, kad norint sumažinti patyčių ir kitokio žeminančio elgesio paplitimą mokyklose, reikės ilgalaikių ir nuoseklių pastangų, sistemingo prevencinių priemonių taikymo. Šiandieną mūsų visuomenėje patyčios pagaliau jau laikomos rimta visuomenės problema, – pastebi „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. – Atrodo, kad mūsų visuomenė tampa vis jautresnė, pastabesnė ir nepakantesnė kitų žmonių užgauliojimui ir žeminimui, todėl panašu, kad judame link sveikesnių tarpusavio santykių ir brandesnės visuomenės. Nors galima matyti pirmuosius pozityvius pokyčius, neleistinai daug vaikų ir paauglių vis dar patiria patyčias ir kenčia dėl jų. Todėl turime nuosekliai dar intensyviau dirbti, kad patyčių ir smurto tiek mokyklose, tiek kitose aplinkose būtų mažiau.“

Siekdami išklausyti daugiau vaikų, norinčių pasidalyti savo patyčių patirtimis, „Vaikų linijos“ savanoriai konsultantai kovo 19–25 d., budės ilgiau. Į vaikų ir paauglių skambučius telefonu 116111 bus atsiliepiama visą parą, o internetu su budinčiais konsultantais galima bus pabendrauti nuo 18 iki 21 val.

„Alio Jonavos“ inf.