Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sveikatos puslapis

Žmogaus kūno ženklai

Penktadienis, 16 March 2018 15:22 Parašė 

Į žmogaus kūną galima pažvelgti kaip į savotišką žemėlapį: apgamai, dėmelės, spuogai, strazdanėlės ir kiti ženklai – it kartografijoje pasklidusios salos, kurios suteikia informacijos, kokiu keliu žmogus eina, kokios būdo ydos ir privalumai jį lydi.

Kiekvienas žmogus yra paženklintas

Įgimtos žymės pirmiausia, žinoma, yra asmenybės skiriamieji ženklai, jos taip pat apibūdina jo ryšius su aplinka. Nėra vienodų žmonių, kaip nėra ir vienodų ženklų ant žmogaus kūno ir odos.

Apgamų ir kitų ženklų „piešiniai“ ant kūno yra tokie pat unikalūs ir nepakartojami kaip pirštų atspaudai. Tiesa, per gyvenimą šis kūno žemėlapis kinta: vienos žymės išnyksta, atsiranda naujos – tai glaudžiai susiję su žmogaus gyvenimu.

Kiekvieno žmogaus kūną nusėję apgamai yra ženklai, kuriuos teisingai iššifravus gali paaiškėti žmogaus likimas. Išmokus įdėmiai skaityti ir tinkamai šifruoti kūno ženklų žemėlapį, galima gauti daug naudingos informacijos.

Apgamų galia – tikra, menama, pavojinga?

Senuose romanuose galima rasti užuominų apie museles – iš aksomo padarytas mažas dėmeles, klijuojamas ant kaklo, skruosto, prie lūpos. Dirbtiniai apgamai buvo saugomi specialiose dėželėse. Tik vėliau susiprasta juos nusipiešti.

Dirbtiniai apgamai dažniausiai būdavo natūralios formos, bet pasitaikydavo ir žvaigždės, laivelio ar dar žaismingesnės. Parenkant apgamui vietą, būdavo galvojama, ką tuo norima pasakyti ir aukštuomenėje egzistavo savotiškas jų reikšmių „žodynėlis“.

Prieš du amžius populiari mada seniai nuėjo praeitin, tačiau ji buvo atsiradusi ne tuščioje vietoje. Akylūs stebėtojai buvo aptikę, kad apgamais matomoje vietoje likimas apdovanoja neeilinius asmenis. Dabartiniai psichologai gal paaiškintų, kad toks akivaizdus trūkumas, tuomet praktiškai nepašalinamas, vertė žmogų mobilizuoti savo gebėjimus.

Pavyzdžiui, apgamas prie pat akies net buvo vadinamas „žudiku“. Dama su tokiu apgamu būdavo vertinama kaip itin pavojinga meilės reikaluose. Apgamas kaktos viduryje tuomet vadintas didinguoju, mat manyta, kad juo pažymėti žmonės ateis į valdžią ar kitaip parodys savo neatskleistus sugebėjimus.

Apgamas ant smilkinio išduodavo nepastovumą, todėl jį dažnai slėpdavo, o ne ryškindavo. Apgamas kaklo viduryje reikšdavo, kad jo savininkas patyręs meilės reikaluose, dažnai keičia partnerius, tačiau su senaisiais išlaiko gerus santykius. Nepavyko aptikti duomenų, ar tai anais laikais buvo vertinama kaip privalumas.

Spėlionės

Įdomu, kad apie apgamus vis prabylama ir šiais laikais. Informacija iš įvairių šaltinių ne visuomet sutampa, jos nėra ir kaip patikrinti, tačiau turintiems apgamų vis tiek turėtų būti įdomu bent pamėginti „perskaityti“ jų reikšmę. Beje, reikšmingi yra tik ryškūs apgamai, o ne mažos rudos, strazdanas primenančios dėmelės.

Jei apgamas yra prie akies išorinio kampo, – žmogus ramaus charakterio, nešvaisto veltui pinigų, kuklus, rengiasi taip, kad neatkreiptų dėmesio. Jei prie dešiniojo antakio, – anksti pasirenka gyvenimo draugą ir išsaugo jam jausmus ilgus bendro gyvenimo metus.

Prie kairiojo antakio – galima nelaiminga santuoka, nes labiau pasitiki ne protu, o jausmais. Supratę, kad pasirinko neteisingai, turi pakankamai jėgų nutraukti slegiančios santuokos grandines.

Apgamas ant dešiniojo skruosto žada laimę ir meilę. Ant kairiojo – savininkui nuolat tenka kovoti su sunkumais, kartais net su tokiais, kuriuos jis sukelia pats. Jei apgamas prie burnos, – žmogus gero charakterio, draugiškas aplinkiniams, jautrus.

Sunku patikėti, bet apgamas ant nosies žada žmogui didžią ateitį, daug kelionių. Manoma, kad jis seksualus ir turi magiškos traukos.

Ženklai

Gal kam palengvės sužinojus, kad apgamas ant kaklo (gerklės) reiškia, jog žmogus pasieks visko, ko trokšta, o ves „iš išskaičiavimo“. Kita versija – nieko negaus lengvai, jaunystėje jam teks sunkiai dirbti, tačiau pasiekus brandą aplankys garantuota sėkmė. Gal dėl jaunystėje įdėtų pastangų, o gal gavus palikimą.

Apgamai ant rankų riešų arba virš dešinės rankos alkūnės žada sėkmę. Virš kairės alkūnės – finansinius sunkumus. Ant peties – sudėtingą ir sunkų gyvenimą. Ant dešinės krūties – dažnus pakilimus ir kritimus. Vyrams krūtinės kairėje pusėje – laimę ir sėkmę. Moterims – rodo audringą temperamentą, polinkį keisti partnerius. Viduryje krūtinės – žada aprūpintą, bet be didelių turtų gyvenimą.

Tatuiruotė keičia žmogaus gyvenimą?
Kaip ir apgamas, tiesioginę įtaką jos savininko likimui daro ir tatuiruotė. Todėl labai svarbu atidžiai rinktis patį vaizdą ir jo vietą ant kūno, juk šis piešinys bus su tavimi kiekvieną dieną ir galiausiai bus traktuojamas kaip neatsiejama tavo dalis, kaip apgamas ar akių spalva.
Studijoje pakalbinti ilgametės darbo patirties turintys tatuiruočių meistrai sakė, kad žmonės, atėję pasidaryti tatuiruotę, dažniausiai, valingai ar ne, nurodo tas kūno vietas, kurios, pagal senovinę apgamų teoriją, manoma, atspindi sėkmingo žmogaus įvaizdį, dažniausiai turi ir iš anksto pasiruošę individualų užsakymą. Kas tai mistika, magija ar likimas?

Galbūt tikėjimo klausimas

Kalbant apie poveikį, žinoma, nevalia atmesti tikėjimo veiksnio. Jei tiki, kad tatuiruotė kažką pakeis tavo gyvenime, greičiausiai taip ir bus. Apskritai žmogui būdinga tikėti mistinėmis jėgomis, kurios gali padėti, apsaugoti ir net iš esmės pakeisti gyvenimą. Yra žmonių, kurie įsitikinę – jei pasidarys tatuiruotę, jų gyvenime kažkas stipriai pasikeis į gerą pusę. Ir iš tiesų pasikeičia. Psichologai tame jokios mistikos neįžvelgia – tai paprasčiausia savitaiga. Mintys materializuojasi, taigi jei pasidariusi tatuiruotę nuolatos galvoji, kaip ji tau neša sėkmę ar tave saugo – iš tiesų jautiesi sėkmingesnis ir saugesnis.

Tailande iš tiesų yra tokia tradicija. Kovą Bang pra vienuolyne vyksta magiškų tatuiruočių, šventų paveikslėlių, kuriuos gali gauti tik vyrai, festivalis. Tailandiečiai tiki, kad festivalio metu padarytos tatuiruotės kartu su malda ir palaiminimu apsaugos nuo negandų. Tikriausiai jiems padeda, jei jie tuo tiki. Ir vis dėlto..

Gal mistikos tame yra?
Astrologų nuomone, sprendimą pasidaryti tatuiruotę, reikia priimti labai atsakingai, nes tai nėra paprasta puošmena ant kūno ar savito skonio kažkam išraiška. Tatjana Solovjova, knygos „Apgamai, likimo ženklai“ autorė teigia: „Tatuiruotės, kaip ir apgamėliai, esančios tose kūno vietose, kur jas pamatyti gali tik kiti žmonės, o pats savininkas – tik su veidrodėlio pagalba, laikomos geru ženklu.“ Taigi sėkmę nešanti tatuiruotė turėtų būti tokioje kūno vietoje, kurios pats žmogus negalėtų matyti: ant veido, kaklo, sprando, nugaros ar apatinės sėdmenų dalies. Pavyzdžiui, tatuiruotė apatinėje pilvo dalyje gali sužadinti tokias neigiamas žmogaus charakterio savybes kaip godumą ir despotiškumą. Neigiamai veikia tatuiruotės, esančios bambos srityje, manoma, kad jos padeda išsilaisvinti tokiems jausmams kaip pavydui, geismui, troškimui žeminti kitus žmones. Tatuiruotė saulės rezginyje sustiprina baimės pojūtį ir pastūmėja į niekšybę. Tatuiruotė ant krūtinės gali sukelti nepagrįstų baimių, o taip pat sutrikdyti dvasinę žmogaus pusiausvyrą. Ant kairės rankos padaryta tatuiruotė skatina žmogų veikti pagal standartinį modelį, tarsi atima iš jo gebėjimą laviruoti situacijoje, o tatuiruotė ant dešinės rankos suteikia ryžtingumo, atkaklumo, deja, dažnai visa tai perauga į nelankstumą ir nenorą ieškoti kompromisų.

Vis dėlto tatuiruotės, padarytos „neteisingoje“ vietoje, neigiamai veikti gali tik tuo atveju, jei žmonės jas darosi nesąmoningai. Jei vieta piešiniui bus pasirinkta apgalvotai, tuomet, priešingai, tatuiruotė gali nuslopinti daugelį neigiamų dalykų ir suaktyvinti teigiamas jos savininko savybes. Pavyzdžiui, tatuiruotė širdies plote gali suteikti pasitikėjimo, nusiraminimo, gerumo, o pasidarius tatuiruotę po raktikauliu, ji suteiks kūrybinių galių, pakraus emociškai, leis atitrūkti nuo sumaišties.

Eitvydė PRANEVIČIENĖ