Paskelbtas Sportas

Šventiniame turnyre - įtemptos kovos

Trečiadienis, 14 March 2018 15:45 Parašė 

Kovo 11 -ąją - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną šachmatų draugija "Aidas" šachmatų mylėtojus pakvietė į šventinį turnyrą.

Susirinko dvylika dalyvių. Teko žaisti 11 partijų. Po dvylika minučių kiekvienoje dvikovoje tekdavo daryti įvairius ėjimus, kombinacijas, džiaugtis, kai pavykdavo ir apgailestauti, netikėtai suklydus.

Geriausiai žaidęs Jonas Venckas laimėjo dešimt partijų iš eilės, tik paskutinėje jam pinkles paspendė Aleksandras Loginovas. Bet tai nesutrukdė Venckui tapti nugalėtoju..Net tarp penkių sekančių šachmatininkų vyko įtempta kova. Čia geriausiai pavyko Ivanui Maksimcevui. Jis su aštuoniais taškais laimėjo antrą vietą. Gan sėkmingai ėjęs į priekį paskutinėse dviejose partijose suklupo Darius Kilmanas. Tada paaiškėjo, kad į trečiąją vietą pretenduoja studentas Daumantas Bespalovas ir Valentinas Krugliakovas. Jie surinko po 7 su puse taško. Skaičiavimas  pagal koeficientą atskleidė, jog V.Krugliakovas daugiau kartų laimėjo prieš stipresnius varžovus ir tapo trečiuoju prizininku.

Paskelbus rezultatus, prizininkams buvo įteikti diplomai. Visiems žaidėjams gyvenimas buvo pasaldintas šokoladu.

Kovo 18. 11 val J.Ralio gimnazijoje prasidės rajono pirmenybių finalas.

Vytautas Paberžis