Spausdinti šį puslapį

Nuo teisėsaugos besislapstęs vyras įkaitu bandė paimti vaiką

Ketvirtadienis, 08 March 2018 09:38 Parašė 

Kovo 6-ąją, apie 16 val., policijos pareigūnai skubėjo į Liepių k. (Bukonių sen.) – buvo gautas pranešimas, kad čia slapstosi laisvės atėmimo bausmės (2 m. ir 3 mėn.) vengiantis vyras (gim. 1973 m.).

Pareigūnus pamatęs vyras iš pradžių bandė pabėgti pro langą, tačiau pastebėjęs, kad to padaryti nepavyks ir vengdamas sulaikymo prisitraukė prie savęs sugyventinės 9 m. sūnų, kurį grasino sužaloti peiliu. Pareigūnams atsitraukus nuo lango, pasitraukė ir viduje buvęs vyras.

Tuo metu namuose buvusiam vaikui atrakinus duris, pareigūnai pateko į vidų, kur rado ant krosnies besislepiantį vyrą, kurį nedelsiant sulaikė. Vaikas įvykio metu nenukentėjo, jis perduotas rajono Vaiko teisių apsaugos atstovams.

Dėl šio įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogaus pagrobimo įkaitu. Anksčiau už vagystes, turto sugadinimą, narkotinių medžiagų disponavimą ir platinimą teistam vyrui gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 m.

Prieš sugyventinę smurtavo jos gyvenimo draugas

Antradienį, kovo 6-ąją, apie 19 val. 10 val., policijos pareigūnai skubėjo į Ruklą. Buvo gautas pranešimas, kad prieš savo gyvenimo draugę (gim. 1997 m.) smurtauja Ruklio g. gyventojas (gim. 1999 m.). Vyras sulaikytas ir pristatytas į areštinę.

Duris derėtų rakinti

Jonavos r. policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės iš Jonavos mieste, Darbininkų g. esančio namo. Kovo 6 d., apie 14 val., jaunuolis (gim. 1998 m.) trumpam išvyko iš namų, palikęs juos neužrakintus. Grįžęs maždaug po valandos pastebėjo, kad dingo nešiojamasis kompiuteris, monitorius, televizijos priedėlis ir 2100 eurų.

Netrukus policijos pareigūnai sulaikė vyrą (gim. 1970 m.), pas kurį buvo rasta dalis pinigų ir galimai iš namo dingę daiktai. Už tai Jonavos r. gyventojui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 m.

Vagišių vizito šią savaitę sulaukė ir Žaliosios g. gyventoja. Moteris pasigedo rankinės, kurioje buvo klausos aparatas. Padaryta 750 eurų žala. Beje, butas taip pat buvo nerakintas.

Policijos inf.