Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Gaisrai

Praėjusią savaitę kilo penki gaisrai

Ketvirtadienis, 08 March 2018 09:36 Parašė 

Praėjusią savaitę kilo penki gaisrai. Vasario 26 d., 16 val. 13 min., gautas pranešimas, kad Jonavoje, Prezidento g., iš gyvenamojo namo rūksta dūmai. Ugniagesiams atvykus nurodytu adresu, į gyvenamąjį namą jau buvo įsisukusi atvira liepsna. Gaisro metu sudegė namo stogas, mansarda, dalis perdangos, likusios patalpos aprūko ir buvo sulietos. Gaisro priežastis – kietojo kuro krosnies įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Pareigūnai primena, kad draudžiama laikyti degias medžiagas arčiau kaip 0,5 m nuo krosnių, katilų ir jų vamzdynų arba ant jų.

Vasario 27 d., 15 val., gautas pranešimas, kad Užusalių k. dega namo kaminas. Į gaisro vietą atvykę ugniagesiai pabudėjo, kol suodžiai kamine saugiai išdegė. Gaisro priežastis – dūmtraukio eksploatavimo reikalavimų pažeidimai. Iš dūmtraukių ir krosnių prieš šildymo sezoną, o jo metu bent  kartą per tris mėnesius, būtina išvalyti suodžius.

Vasario 28 d., 16 val. 52 min., gautas pranešimas, kad Jonavoje, J. Ralio g., dviejų aukštų namo  pirmajame aukšte dega prie lauko sienos pritvirtintas kondicionierius. Milteliniu gesintuvu gaisrą užgesino įmonės darbuotojai iki atvykstant priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms. Gaisro metu apsilydė plastikinės kondicionieriaus detalės. Gaisro priežastis – gedimai elektros prietaise.

Kovo 1-ąją, 6 val. ryte, Markutiškių k. (Šilų sen.) degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė ūkiniame pastate buvęs garažas, daržinė, malkinė, nudegė tvarto stogas ir perdanga, stipriai apdegė sienos, sudegė automobilis „Volvo V70“, įvairūs ūkio reikmenys ir įrankiai, apie 5 m³ malkų. Gaisro priežastis – gedimai pastato elektros instaliacijoje.

Kovo 4-osios vakarą, 22 val. 48 min., gautas pranešimas, kad Paupės  k. (Kuovos sen.) dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams namas liepsnojo atvira liepsna. Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, mansarda, perdanga, dalis pirmojo aukšto, likusios patalpos aprūko ir buvo sulietos. Gaisro priežastis – kietojo kuro krosnių eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

Artūras ALDONIS

Jonavos PGT vyriausiasis specialistas