Paskelbtas Renginiai

Kūrybingos ketvirtokės darbas įvertintas Vilniaus knygų mugėje

Ketvirtadienis, 01 March 2018 13:16 Parašė 

Paskutinį vasario savaitgalį Vilniuje vykusioje knygų mugėje leidykla „Verslas ar menas“ pristatė dvi unikalias knygas vaikams – „Užsimerk“ ir „Marsiečio abėcėlę“. Knygoms tekstus ir kvapus sukūrė Lietuvos vaikai dalyvavę leidyklos inicijuotuose socialiniuose projektuose, o iliustravo profesionalūs menininkai Nomeda Marčėnaitė ir Vilmas Narečionis.

„Marsiečio abėcėlė“ – itin naudinga knyga ir vaikams, ir jų tėveliams apie sveiką gyvenseną: fizinį aktyvumą, mitybą, asmens higienos įpročius ir kitus gerus dalykus, kuriuos išmano kiekvienas marsietis.
Knyga suprantama ir aiški todėl, kad smagius „Marsiečio abėcėlės“ pasakojimus sukūrė patys vaikai, kurie dalyvavo edukaciniame projekte „Sveikos gyvensenos abėcėlė“.

„Sveikos gyvensenos abėcėlė“ – tai pradinių klasių mokinių neformaliojo švietimo projektas, įgyvendintas nacionaliniu mastu. Projekte dalyvavo 85 Lietuvos mokyklos. Iš jų pagal idėjos autorių kriterijus ir mokytojų motyvacinius laiškus buvo atrinktos 14 klasių, tarp jų – ir Jonavos Justino Vareikio progimnazijos moksleiviai. Net 275 trečių klasių mokiniai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių dalyvavo edukacinėje programoje, atliko interaktyvias užduotis, diskutavo apie sveiką mitybą, aktyvų ir turiningą laisvalaikį, gamtosaugą.

Konkurso organizatoriai gavo 300 darbų iš visos Lietuvos, o komisija atrinko 13 geriausiųjų. Be galo smagu, kad Justino Vareikio progimnazijos mokinė Nikita Ergardt – viena iš 13 nugalėtojų. Jos kūrybinis darbas ,,Geros nuotaikos ryšulėliai“ pateko į minėtąją knygą.

Vasario 24 d. Vilniaus knygų mugėje vyko knygos „Marsiečio abėcėlė“ pristatymas. Renginio metu buvo apdovanoti laimėtojai. Scenoje Nikitą ir kitus jaunuosius kūrėjus iškilmingai pasveikino knygos sudarytoja ir leidyklos ,,Verslas ar Menas“ direktorė Eglė Jokužytė, o knygą įteikė Čekijos respublikos ambasadorius Lietuvoje Bohumil Mazanek.

Džiaugiamės Nikitos kūrybine sėkme ir nuoširdžiai sveikiname!

„Alio Jonavos“ inf.