Spausdinti šį puslapį

Smurtautojų netrūko ir šventinę dieną

Ketvirtadienis, 22 February 2018 14:11 Parašė 

Smurtautojų netrūko ir šventinę dieną

Vasario 16 d., apie 17 val. 25 min., konflikto metu prieš sūnų (gim. 1993 m.) smurtavo Vilniaus g. gyventoja (gim. 1975 m.). Nuskriaustajam nustatytas 1,5 prom. girtumas. Dar girtesnė motina (nustatytas 1,7 prom. girtumas) sulaikyta ir pristatyta į areštinę.

Vasario 16 d., apie 18 val. 30 val., Jonavoje prieš savo žmoną (gim. 1995 m.) smurtavo ir A. Kulviečio g. gyventojas (gim. 1988 m.). Vyras sulaikytas ir pristatytas į areštinę.

Vasario 16-ąją, apie 4 val. 10 min., smurtą patyrė ir Meškonių k. (Šveicarijos sen.) gyventoja (gim. 1977 m.). Moterį skriaudęs vyras (gim. 1976 m.) sulaikytas ir pristatytas į areštinę. Jam nustatytas 2,74 prom. girtumas. Tiesa, nukentėjusioji taip pat buvo gerokai įkaušusi. Alkoholio matuoklis parodė 2,89 prom. girtumą.

Girtas vyras mašiną nuvairavo į griovį

Vasario 17 d., apie 19 val. 45 min., gautas pranešimas, kad kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 35-ajame km, žiedinėje sankryžoje, nuo kelio į griovį nuvažiavo automobilis „Nissan Almera“. Vairuotojui (gim. 1985 m.) nustatytas 2,15 prom. girtumas.

Nustatytas jonavietis, galimai pavogęs rankinę

Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai praėjusią savaitę, vasario 12-ąją, apie 17 val. 20 min., sulaukė pranešimo, kad iš neužrakinto vieno Jonavos ugdymo įstaigos administracinio kabineto dingo rankinė, kurioje buvo 38 eurai, asmens dokumentai, banko mokėjimo kortelė, kiti įvairūs daiktai.

Pareigūnai nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vasario 21 d. įtarimai dėl įvykdytos vagystės buvo pareikšti 1972 m. gimusiam vyrui. Pas šį jonavietį taip pat rasti galimai vogti daiktai, kurie buvo grąžinti savininkei. Tiesa, grynųjų pinigų rankinėje jau nebuvo.

Dėl šio įvykio Jonavos rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką asmeniui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 m.

Kauno apskrities pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą, teikiamą informaciją ir ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Apšvarintas automobilis

Vasario 20 d., apie 8 val. 50 min., Jonavos r., Ruklos mstl., iš automobilio „VW Passat“ pavogtas akumuliatorius, iš bagažinės dingo raktų galvučių komplektas. Padaryta 200 eurų žala.

Policija ragina atsikratyti šios priklausomybės

Policijos pareigūnai informuoja, kad iki vasario 28 d. vykdoma sustiprinta vairuotojų kontrolė, atkreipiant dėmesį į kone priklausomybe tapusį vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimą rankomis, pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taip pat į kitą vairuotojų dėmesį blaškančią veiklą, nesusijusią su vairavimu, tačiau neretai keliančią pavojų keliuose. Šių metų pirmąjį pusmetį tokių nusižengimų išaiškinimas bus vienas iš pagrindinių eismo priežiūrą atliekančių pareigūnų prioritetų.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas. Tai reiškia, kad kalbėti mobiliuoju telefonu, naršyti internete, rašyti trumpąsias žinutes ar kitaip naudotis mobiliojo ryšio priemone rankomis galima tik saugiai sustojus leistinoje vietoje ir išjungus vairuojamo automobilio variklį. Taigi nei valgymas, nei gėrimų vartojimas, nei kitokia veikla, nesusijusi su transporto priemonės valdymu, negali būti atliekama.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse yra numatyta atsakomybė už draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis yra išjungtas) nesilaikymą. Tokie veiksmai užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų, taip pat už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėn.