Paskelbtas Renginiai

Moters dienos proga – Metų jonavietės apdovanojimai ir nemokamas koncertas

Trečiadienis, 21 February 2018 16:25 Parašė 

Prieš du metus Jonavos socialdemokratų iniciatyva pirmą kartą mieste buvo įgyvendinti Metų jonavietės rinkimai. Tuomet kraštietės buvo pakviestos į nemokamą koncertą Kultūros centro didžiojoje salėje, kur ir pagerbtos pirmosios nominantės. Tuokart net penkios pačių rajono gyventojų išrinktos neeilinės moterys buvo paskelbtos metų jonavietėmis. Garbingas įvertinimas teko bendruomenės pareigūnei Larisai Paklinai, VšĮ „Vaikų ir janimo visapusiško lavinimo centras“ įkūrėjai Joanai Gudžiūnienei, vaistininkei Vidai Jokimienei, vienuolei sesei Pranciškai Neringai Bubelytei, Ruklos „Caritas“ vadovei Virginijai Noreikienei, jaunajai pianistei Julijai Rockinai.

Užgimusi tradicija pratęsta ir pernai. Metų jonavietės titulu pagerbtos Jonavos viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė, ilgametė folkloro ansamblio „Laduta“ vadovė Elena Živaitienė, Jonavos ligoninės Fizinės medicinos ir ambulatorinės reabilitacijos skyriaus vyr. slaugytoja Laimutė Medėkšienė,  labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Velch.

„Mūsų rajone tikrai yra nuostabių moterų, kurios savo kasdiene veikla yra pavyzdys mums visiems. Kviečiame pasiūlyti ir išrinkti tas, kurios savo veikla ar asmeninio gyvenimo pavyzdžiu įkvėpia pokyčiams, kasdienybę nudažo šviesesnėm spalvom“, - sako LSDP Jonavos skyriaus pirmininkas Mindaugas Sinkevičius, - „nominacijas įteiksime kovo 7 dieną,  atnaujintoje Kultūros centro didžiojoje salėje, kur rajono moterims padovanosime ir nemokamą grupės „el Fuego“ koncertą“.

Jonaviečiai kviečiami elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. „Metų moters“ nominacijai siūlyti iškilias jonavietes, kurios savo veikla, kasdieniu darbu ir asmeninio gyvenimo liudijimu kiekvienam iš mūsų yra sektinas ir siektinas pavyzdys.

„Metų jonavietė – gerumo švyturys“ – nominacija, skirta moteriai, kurios geri darbai, labdaringa veikla ar nesavanaudiškas rūpinimasis artimu padeda kurti brandesnę visuomenę.

„Metų jonavietė – bendruomeniškumo įkvėpėja“ – nominacija, skirta bendruomeniškumo dvasios skleidėjai, moteriai, kuri aktyvi visuomeninėje veikloje.

„Metų jonavietė – profesijos pavyzdys“ – ši nominacija bus teikiama profesinėje srityje išskirtinių laimėjimų pasiekusiai ir kitiems pavyzdžiu esančiai moteriai.

Jei šalia jūsų gyvena ar dirba moteris, kuria galite žavėtis dėl jos bendruomeniškumo, drąsos, darbštumo, ryžtingumo, pareigingumo, laimėjimų profesinėje srityje, aktyvios visuomeninės, politinės veiklos, dėl neatlygintino darbo, labdaringos veiklos, vertybių puoselėjimo – neleiskite, kad tokios moters indėlis į darnų mūsų visuomenės vystymąsi liktų nepastebėtas. Daugiausiai kartų pasiūlytoms moterims kovo 7 – ąją, šventinio vakaro metu, bus išdalintos trys metų moters nominacijos.

Pasiūlymų laukiame iki kovo 1 d. 12 val.

DĖMESIO! Metų moters nominacijos bus įteiktos specialiame šventiniame vakare, skirtame moterims, kovo 7 dieną, 18 val. , Jonavos kultūros centro didžiojoje salėje. Vakaro metu koncertuos grupė „el Fuego“, jonaviečių ansamblis „Broliai“. Koncertas NEMOKAMAS! Kvietimus į koncertą galima pasiimti Kultūros centro bilietų kasoje nuo vasario 21 dienos.

Brangūs vyrai, koncertas skirtas TIK moterims, tad jūs į koncertą patekti negalėsite, tikimės supratingumo!