Paskelbtas Renginiai

Jonava šventė jubiliejinį Lietuvos gimtadienį

Antradienis, 20 February 2018 10:53 Parašė 

Mūsų istorijoje – daug svarbių, pasididžiavimo vertų ir minėtinų datų, tačiau dalis jų yra ne šiaip sau garsios, bet atraminės, pamatinės. Būtent tokia yra Vasario 16-oji – diena, svarbi kiekvienam lietuviui, žinančiam ir gerbiančiam savo šalies praeitį.

Gražią sukaktį – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-metį – paminėjo ir jonaviečiai. Tiesa, šventiniai renginiai mūsų rajone prasidėjo jau gerokai anksčiau. Švietimo ir kultūros įstaigose vyko įvairios akcijos ir iniciatyvos, buvo puošiama mokyklų, darželių aplinka. Lietuvos trispalvės spalvomis pasidabino ne tik pastatai, bet ir transporto priemonės.

Vis dėlto pagrindinės iškilmės vyko Lietuvos gimtadienio dieną. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis už mūsų valstybę ir jos laisvę, po kurių iškilminga karių ir tautine atributika pasipuošusių miestiečių eisena nusidriekė link Santarvės aikštės. Čia po darniai nuskambėjusios „Tautiškos giesmės“ susirinkusius jonaviečius ir miesto svečius pasveikino rajono mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko vadas plk. ltn. Aleksejus Gaiževskis, Jonavos šv. apaštalo Jokūbo parapijos klebonas Audrius Mikitiukas.

Nuskambėjo trys salvės už buvusius ir esamus laisvės gynėjus, mūsų tautos vienybę ir laisvą Lietuvą. Tylos minute pagerbti žuvusieji už tėvynės laisvę, prie Nepriklausomybės kovų dalyvių paminklinio akmens padėtos gėlės, uždegtos žvakės.

Iškilmingas minėjimas tęsėsi Jonavos sporto arenoje – čia vyko šventinis koncertas „Naujas istorijos lapas“.

Meilutė VENCKIENĖ