Paskelbtas Renginiai

Prasidėjo šimtmečio kelionė „Lietuva Jonavoje“

Ketvirtadienis, 08 February 2018 09:50 Parašė 

Vasario 6 d. Jonavos sporto arenoje buvo duotas startas šimtmečio kelionei „Lietuva Jonavoje“. Likus 10 dienų iki Lietuvos šimtmečio Lietuvos vėliava ir dėlionė iš 6 gabalų keliaus po 5 Jonavos seniūnijas, nes Lietuvos kontūras, patalpintas rajono žemėlapyje, ribojasi su tam tikrų seniūnijų centrais: Žeimiais, Bukonimis, Upninkais, Rukla ir Šveicarija.

„Atvykus vėliavai ir dėlionės gabalui į tam tikrą seniūniją, šie simboliai bus įteikti bendruomenėms. Vėliava bus iškelta kiekvienoje seniūnijoje, o dėlionė vasario 16 d. sugrįš į Jonavos sporto areną per šimtmečio koncertą ir bus sudėta į vieną paveikslą. Simbolinei dėlionei ir vėliavai bus rasta garbinga vieta Jonavos sporto arenoje. Šventė truks 10 dienų ir suburs ne tik Jonavos, bet ir rajono bendruomenes“, – apie idėją pasakojo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro (JKKSC) direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius.

Jo teigimu, idėja „Lietuva Jonavoje“ gimė atsiliepus į Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą kūrybingai ir prasmingai paminėti jubiliejinę Valstybės atkūrimo dieną ir prisijungti prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

Akcijos tikslas – originaliai pasveikinti savo šalį šimtmečio proga sutelkiant visą Lietuvą.

Originaliausiai Vasario 16-ąją paminėjusius šalies vadovė tradiciškai pakvies į Prezidento rūmus ir įteiks nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolį – valstybės trispalvę.

JKKSC inf.