Paskelbtas Sportas

Įspūdingi snieglentininkų viražai

Pirmadienis, 29 January 2018 08:39 Parašė 

Prieš dvejus metus Jonavos slidinėjimo centre vyko pirmosios snieglenčių varžybos, kurios vėl sugrįžo į Jonavą. Kauniečiai, žiemos sporto entuziastai, Vytautas Lukoševičius ir Patrikas Aglinskas šįkart organizavo snieglenčių varžybas „Big Air“. Pastarieji jauni žmonės domisi šiuo sportu, todėl ir savo idėjas siekia įgyvendinti įvairiais renginiais.

Pasak vieno iš varžybų organizatoriaus V. Lukoševičiaus, būtent tokio tipo varžybos su tramplinu rengiamos pirmą kartą, nes tąkart snieglentininkai galėjo išmėginti kliūtis su turėklais, dėžėmis.

„Surengėme tokį renginį, nes jonaviečiai nėra matę tokio tipo varžybų, kaip šuolių per trampliną, - apie varžybų subtilybes kalbėjo V. Lukoševičius,  – Norėjome žiūrovams parodyti, kad šalyje yra nemažai profesionalių slidinėtojų, kurie atlieka rimtus sudėtingus triukus. Visa tai vertinama pagal sudėtingumą balais. Jei sportininkas gražiai, taisyklingai nusileido, triukas vertinamas aukščiausiu balu. Tačiau atsižvelgiama į stilių, sudėtingumą“.

Būtent V. Lukoševičius prieš du metus rengtose snieglenčių varžybose Jonavoje buvo tapęs antrosios vietos laimėtoju.

„Big Air“ varžybose dalyvavo šioje sporto šakoje jau pažengę snieglenčių mėgėjai, kurie ne tik kad nebijo, bet ir atlieka itin sudėtingus triukus, tarp kurių buvo pamatyti ir salto elementų ar apsisukimų ore. Varžybose dalyvavo aštuoni snieglentininkai, tarp kurių savo meistriškumą demonstravo ir du jonaviečiai bei drąsiai triukus atliekanti mergina, septyniolikmetė Mėja Vintaitė iš Vilniaus, kuriai po varžybų Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė įteikė specialų prizą.

Su daugiau pažengusiais dalyviais nepabūgo varžytis ir aštuoniolikmetis Jaunius Gudas bei Deividas Jacob (Raketa).

Įvertinus ir susumavus varžybų rezultatus, visas trys prizines vietas iškovojo kauniečiai. Solidžiausiai pasirodė nugalėtoju tapęs Kajus Karenauskas, antrąją vietą iškovojo Jonas Gurskis. Šis žiemos sporto mėgėjas prieš du metus buvo tapęs nugalėtoju. Trečią vietą užėmė Aras Arlauskas, kuris yra dalyvavęs net ir olimpinėse žaidynėse.

2016 metais kaunietis A. Arlauskas dalyvavo Lilehamerio (Norvegija) jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse. Tai buvo ketvirtosios jaunimo ir antrosios žiemos olimpinės žaidynės.  Šis žiemos sporto mėgėjas žaidynėse dalyvavo snieglenčių kroso rungtyje. Individualiai lietuvis užėmė keturioliktąją, o komandinėse estafetėse su prancūzais iškovojo septintą vietą. Ignalinos orientavimosi sporto klube „Būdakalnis“ sportuojantis aštuoniolikmetis jaunuolis prieš gerą dešimtmetį susidomėjo šia sporto šaka, kai su broliu slidinėdavo Ignalinoje, o aukštumų ėmė siekti Italijoje.

„Nors esu dukart iš eilės tapęs žalgiriados nugalėtoju snieglenčių krose bei slalomo rungtyje, tačiau vis tik manau, kad pats didžiausias pasiekimas kol kas yra dalyvavimas olimpiadoje, - po varžybų patirtimi dalinosi A. Arlauskas. – Tai kaip ir sportininko aukščiausias taškas. Žinoma, jau norisi sudalyvauti ir suaugusiųjų žaidynėse. Dabar džiaugiuosi šia sporto šaka Lietuvoje ir stengiuosi ją populiarinti šalyje“.

Jei leis oro sąlygos, šie žiemos sporto entuziastai vėl žada vasario viduryje Jonavos slidinėjimo centre surengti snieglenčių varžybas per turėklus ir vadinamąsias dėžes.

GYTIS RAMANAUSKAS