Paskelbtas Sveikatos puslapis

Keičiasi gyventojų požiūris į sveikatą

Ketvirtadienis, 25 January 2018 09:41 Parašė 

Lėtinių neinfekcinių ligų paplitimas, susijęs su fiziniu pasyvumu, yra viena iš didžiausių visuomenės sveikatos problemų daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje – ir ne tik mieste, bet ir kaime. Lietuvoje eilę metų yra pastebimi sveikatos netolygumai tarp miesto ir kaimo gyventojų, kurių sveikatos rodikliai yra prastesni. Teisės į sveikatą realizavimas yra svarbus kaimo plėtros ar gyvybingumo išlaikymo veiksnys, nes galimybė gauti kokybiškų sveikatos ir kitų paslaugą šiandieną yra labai svarbus motyvas priimant sprendimą gyventi ar negyventi kaime.

Jonavos r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, atsižvelgdamas į kaimo bendruomenių poreikius, 2017 m. rudenį septyniose kaimo bendruomenėse kiekvieną savaitę organizavo įvairias fizinį aktyvumą, taisyklingą judėjimą, kvėpavimą skatinančias veiklas: jogą, sveikatinimo mankštas, mankštas su kineziterapeutu. 2018 m. šią veiklą tęsiame ir plečiame.

Šių veiklų siekis – gerinti įvairaus amžiaus kaimo gyventojų sveikatą, didinti užimtumą, skatinti turiningą laisvalaikio praleidimą, pritraukiant kuo daugiau bendruomenės narių. Džiugu pastebėti, kad pastaraisiais metais ypač suintensyvėjo kaimo bendruomenių veikla, žmonės buriasi į glaudesnes bendruomenes, stengiasi kartu spręsti iškilusias įvairias problemas. Organizuojant šiuos užsiėmimus aktyviai talkina pačios bendruomenės, seniūnijos, aktyvūs kaimo gyventojai. Užsiėmimai finansuojami Jonavos r. savivaldybės visuomenės sveikatos specialiosios rėmimo programos lėšomis.

Ina OSAUSKIENĖ

Visuomenės sveikatos biuro direktorė