Paskelbtas Renginiai

Meno galerijoje atidaryta vaškinių figūrų paroda

Ketvirtadienis, 18 January 2018 09:11 Parašė 

Į Jonavą atkeliavo įspūdinga vaškinių figūrų paroda iš Sankt Peterburgo. Ši kolekcija – viena iš geriausių Europoje. Šiemetinėje parodoje – daugiau kaip 30 žymių žmonių, filmų ir animacinių filmukų herojų figūros.

Eksponatai žavi tikroviškumu – kuriant figūras, dėmesys buvo skirtas net mažiausioms smulkmenoms (veido raukšlėms, rankose išryškėjusiomis kraujagyslėmis ir kt.), plaukams, ūsams ir barzdoms naudoti natūralūs plaukai, ypač didelis dėmesys skirtas akims. Kad figūros sudarytų ypač tikrovišką įspūdį, jų akims buvo panaudoti medicininiai protezai – tokie patys, kokie siūlomi akies netekusiems žmonėms.

Veikėjų apranga atitinka tuomečius autentiškus drabužius. Tiksliai nukopijuota kiekviena smulkmena – netgi papuošalai, sagos, batų forma.

Vaškinių figūrų parodos lankytojus pasitiks žymių meistrų sukurtos mitologinės būtybės, pramogų, mokslo, meno pasaulio, istoriniai veikėjai. Ties kiekviena figūra yra paruoštos informacinės kortelės, kuriose išsamiai pristatomas vaizduojamasis personažas, tad lankytojai iš parodos išeis ne tik pasigrožėję vaškinėmis figūromis, bet ir praplėtę savo akiratį.

Atskira ekspozicijos dalis skirta mažiesiems lankytojams – vaikai galės mėgautis jiems skirtų filmų ir žymiausių animacinių filmukų veikėjais: Karibų piratais, kino epopėjos „Žvaigždžių karai“, vaikų pamėgto filmo „Ledynmetis“ personažais ir garsiuoju Betmenu.

Vaškinių figūrų paroda Kultūros centro Meno galerijoje veiks iki vasario 19 d.

„Alio Jonavos“ inf.