Paskelbtas Renginiai

Pirmą kartą pagarbos bėgime dalyvavo ir NATO kariai

Antradienis, 16 January 2018 15:40 Parašė 

Sausio 14 d. tūkstančiai žmonių, bėgdami ir palaikydami bėgančiuosius, nepabūgę šalčio, dalyvavo jau dvidešimt septintą kartą vykusiame tradiciniame tarptautiniame pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtame žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams atminti.

Pirmą kartą bėgime dalyvavo ir NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės kariai, dislokuoti Rukloje. Daugiau nei 200 karių komanda, sudaryta iš Kroatijos, Norvegijos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos kontingentų, sėkmingai įveikė atstumą ir taip pademonstravo solidarumą prisimenant mūsų kovą už laisvę. Taip pat bėgime kartu bėgo ir kariai iš JAV ir Ukrainos.

9 km trasoje nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto bėgo 7600 bėgikų, atvykusių iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, taip pat svečiai iš kaimyninių ir NATO valstybių. Dalyvauti bėgime užsiregistravo net 6145 kolektyvai. Kaip ir kasmet, savo gausumu išsiskyrė Sausumos pajėgos, kurioms atstovavo net 3692 kariai.

Taip pat apdovanoti ir trys gausiausi bėgime dalyvavę kolektyvai. Gausiausiu kolektyvu, dalyvavusiu pagarbos bėgime, pripažinta Sausumos pajėgų Motorizuota pėstininkų brigada ,,Geležinis Vilkas“ – vilkų dalyvavo daugiau nei 2700.

Pirmiesiems 6 tūkst. bėgikų buvo skirti atminimo medaliai, o kitiems dalyviams šį bėgimą primins atminimo apyrankės.

KAM inf.

Alfredo Pliadžio nuotr.