Spausdinti šį puslapį

Vogti automobiliai buvo ardomi Jonavoje

Antradienis, 16 January 2018 07:36 Parašė 

Vogti automobiliai buvo ardomi Jonavoje

Uostamiestyje užbaigtas didelės apimties sudėtingas ikiteisminis tyrimas net dėl šešių automobilių vagysčių epizodų: keturių „Volkswagen Touran“ ir vieno „Toyota Prius“ pagrobimo Klaipėdoje, Gargžduose ir Palangoje, taip pat dėl pasikėsinimo Gargžduose pagrobti automobilį „Audi A4“.

Visi nusikaltimai padaryti praėjusią vasarą, tarp liepos 10-osios ir rugpjūčio 30-osios. Vagys rinkosi išvaizdžius, daugiausia – didelės vertės automobilius, kuriuose savininkai, tarp kurių tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, buvo palikę įvairius dokumentus, daiktus (elektros įrankius, žvejybos priemones ir kt.).

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji vogtus automobilius realizuodavo Jonavoje, kur mašinos buvo pjaustomos ir ardomos dalimis.

Kaltinimai automobilių vagystėmis ir pasikėsinimu pagrobti automobilį pareikšti 1987 ir 1992 m. gimusiems vyrams, kratų metu jų namuose rasta daiktų iš pagrobtų automobilių.

Abu vyrai daug kartų teisti: jaunesnysis teistas septynis kartus Jonavoje, Kaune, Vilniuje, iš kurių trys teistumai – už analogiškus nusikaltimus, kiti – už dokumentų klastojimą, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimą ir kt., vyresnysis – kelis kartus teistas užsienyje.

1992 m. gim. vyriškis suimtas ir uždarytas į areštinę. Jo 1987 m. gim. bičiuliui paskirta kardomoji priemonė – intensyvioji priežiūra.

Šiuo metu kitų apskričių policijos įstaigose atliekami tyrimai dėl analogiškų nusikaltimų šių asmenų atžvilgiu, tikrinamas jų dalyvavimas ar nedalyvavimas vagiant transporto priemones visoje Lietuvoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš du mažamečius

Sausio 12 d. Jonavos r. pareigūnams buvo pranešta, kad prieš mažamečius vaikus (gim. 2011 ir 2014 m.) smurtauja Ruklos mstl. gyventoja (gim. 1983 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Neblaivus vyras skriaudė mamą

Praėjusį šeštadienį, sausio 13-ąją, apie 16 val., neblaivus (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,56 prom.) Kosmonautų g. gyventojas (gim. 1989 m.) ranką pakėlė prieš savo motiną (gim. 1959 m.). Vyras sulaikytas ir pristatytas į areštinę.

Girtas vairuotojas apgadino ne tik savo BMW, bet ir svetimas mašinas

Sausio 14 d., apie 14 val. 25 min., Jonavoje, Lietavos g., automobilis BMW kliudė ir apgadino keturis stovinčius automobilius. Automobilį vairavusiam vyrui (gim. 1978 m.) nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,93 prom. Vyras sulaikytas ir pristatytas  į areštinę.

Policijos inf.