Paskelbtas Miesto naujienos

Akcijos „Knygų Kalėdos“ dovanos bibliotekai

Penktadienis, 12 January 2018 07:58 Parašė 

Belaukiant gražiausių metų švenčių, lapkričio 15–sausio 6 d., kaip ir visoje šalyje, Jonavos viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“. Šios akcijos metu šalies bibliotekoms padovanota daugiau nei 55 tūkst. naujų knygų.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie akcijos ir padovanojusiems Jonavos viešajai bibliotekai ir filialams net 444 įdomias ir populiarias knygas. 2017 m. „Knygų Kalėdų“ akcijos metu padovanota net 100 knygų daugiau nei 2016 m. Turtingesni ir įvairesni bibliotekos fondai suteikia daugiau galimybių skaitytojams. Tikimės, kad knygos atvers duris į kiekvieno žmogaus širdį – juk už jų yra nuostabus vaizduotės, svajonių ir pažinimo pasaulis.

Šiemet knygas dovanojo Jonavos rajono gyventojai, įvairios įmonės ir organizacijos. Džiugu, kad prie akcijos prisidėjo ir Lietuvos antstolių rūmai, LSDP Jonavos skyrius, Seimo narys Rimantas Sinkevičius, Jonavos miškų urėdija, Jonavos aklųjų ir silpnaregių kapela „Jonavėlė“.

„Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir patiems ateiti į artimiausią biblioteką – tą, kurią vadiname savo biblioteka. Jonavos viešojoje bibliotekoje ir filialuose suorganizuota 16 įdomių ir šventiškų renginių. Bibliotekos kvietė į tradicinius „Knygų Kalėdų“ renginius, kuriuose veikė įvairios dirbtuvėlės, buvo organizuojami skaitymai, susitikimai su rašytojais, spektakliai, lankomasi darželiuose ir Jonavos globos namuose. Taip pat kvietėme dalyvauti bibliotekos „Facebook“ paskyroje paskelbtoje akcijoje „Saldžios Knygų Kalėdos“ ir skleisti žinią apie „Knygų Kalėdų“ akciją. Burtų keliu išrinktas laimėtojas buvo apdovanotas kavinės „Gurucafe“ įsteigtu prizu – aguoniniu tortu.

Vaikų literatūros skyriuje vyko Jonavos mokyklos-darželio „Bitutė“ „Pelėdžiukų grupės“ vaikų spektaklio „Šokoladinis katinėlis ir Kalėdų Senelis“ premjera.

Šveicarijos biblioteka kvietė į padėkos vakarą skaitytojams „Kalėdų šviesoje“, kurio metu eiles ir sveikinimo žodžius skaitė bibliotekos klubas „Prie kavos“, skambėjo dainos. 

Primename, kad akcija „Knygų Kalėdos“ prasidėjo 2011 m., kai Prezidentė gavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos skaitytojų laišką su prašymu padovanoti naujų knygų jų bibliotekai. Per visą akcijos laikotarpį bibliotekoms padovanota per 272 tūkst. knygų.

Prezidentės inicijuota akcija įgyvendinama kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija, Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Mažų ir vidutinių leidėjų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Ugdymo plėtotės centru, VšĮ „Laikas skaityti“, knygynais, leidyklomis, interneto prekybos portalais, prekybos centrais, nacionaliniu transliuotoju LRT, „Knygos per Penki TV“, naujienų portalu „15 min.lt“.

Gal turite savo mėgstamą autorių, bet dar neskaitėte jo naujausios knygos? Ko gi laukiate? Skubėkite į biblioteką ir pasižiūrėkite, gal ji jau laukia lentynoje?

Viešosios bibliotekos inf.