Paskelbtas Rajono naujienos

Trys karaliai dovanojo muziką

Ketvirtadienis, 11 January 2018 13:22 Parašė 

Minint Trijų karalių šventę, Žeimių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko senjorams ir jų draugams skirta popietė „Trys karaliai dovanoja muziką“.

Į renginį susirinko nemažas būrys senjorų, jų draugų, kaimynų, vaikaičių. Vaišindamiesi arbata ir pyragais, šventės dalyviai klausėsi jiems skirtų mokyklos mokinių pasirodymų: merginų vokalinio ansamblio „Trio“ dainų, gitarų trio (kolektyvų vadovė L. Budrikienė), skaitovo Nojaus Rozenbergo (mokytoja R. Juškienė).

Meno vadovei Ligitai Budrikienei grojant akordeonu talkino žeimietis savamokslis muzikantas Romas Baltrimavičius, o šventės dalyviai mielai įsisuko į muzikos sūkurį: drauge dainavo melodingas dainas, šoko ir suko smagius ratelius.

Popietės viešnia I. M. Kanapinienė, prisimindama Trijų karalių šventės tradicijas, pasakojo, kad seniau žmonės šią dieną minėdavę labai smagiai: po kaimą vaikščiodavo persirengėliai ir linkėdavo žmonėms gerų Naujųjų metų. Baigiantis dienai visi rinkdavęsi didžiausioje kaimo sodyboje, kur šventę švęsdavo su dainomis ir šokiais.

Senjorai, džiaugdamiesi vieni kitų draugija ir jaunystės dainomis, išsakė norą tokiose popietėse susitikti dažniau. Linkėdamos sveikų ir gerų 2018-ųjų, meno vadovė L. Budrikienė ir renginių organizatorės A. Grigaliūnienė bei L. Baltrimavičienė žadėjo, kad Žeimių miestelio senjorai ir, žinoma, jų draugai dar ne kartą bus pakviesti susitikti ir smagiai praleisti laiką. 

Laura BALTRIMAVIČIENĖ

Renginių organizatorė

Brigitos Macuganovaitės nuotr.