Paskelbtas Futbolas

Paaiškėjo pajėgiausiųjų ketvertas

Pirmadienis, 08 January 2018 09:02 Parašė 

2017-2018 metų Jonavos rajono salės futbolo pirmenybės peržengė į antrąjį etapą. Pasibaigus kovoms pogrupiuose, visos ekipos kibo į atkrintamąsias varžybas, kur ir paaiškės šio sezono nugalėtojas. Visos ketvirtfinalio ir rungtynės dėl 9-11 vietų vyko Jonavos sporto arenoje.

Pirmieji į aikštelę žengė dėl 9-11 vietų rungtyniaujančios komandos. „Lukšos partizanai“ jau dabar laukė savo varžovo kovoje dėl devintosios vietos. Dėl antrojo kelialapio kovojo pogrupiuose paskutiniąsias vietas užėmusios „X-1“ bei „Energijos“ komandos. Abi komandos parodė, kad buvo vertos žaisti dėl šiek tiek aukštesnės pozicijos. Kaip pirmasis kėlinys, tai ir mačas baigėsi taikiu rezultatu 5:5. Į pabaigą artėjant susitikimui, 5:3 pirmavo energetikai, kurių gretose dukart pasižymėjo R. Bernackas, o kuriozinį įvartį nuo savų vartų pasiekė vartininkas D. Ramanauskas. Visgi, „X-1“ ekipoje rezultatyviai žaidęs A. Čekanavičius pasižymėjo het-trick‘u ir išplėšė lygiąsias. Komandoms teko mušti 6 m baudinius. Energetikai taip ir nerado būdų „pramušti“ varžovų vartininko, o „X-1“ žaidėjai dukart siuntė kamuolį į tinklą ir po baudinių serijos laimėjo rungtynes rezultatu 7:5 bei žais dėl devintosios vietos.

Po šio mačo prasidėjo varžybų ketvirtfinaliai dėl patekimo į pusfinalius. Tačiau pradžioje įvyko draugiškas mačas. „Vilties“ ekipa taip ir nesugebėjo surinkti žaidėjų šioms rungtynėms, todėl prieš „Gaschemą“ įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:3. Pastaroji komanda užsitikrino vietą kitame varžybų etape. Tuo tarpu keli „Vilties“ žaidėjai kartu su skolintais „Energijos“ komandos dalyviais, sužaidė draugiškas rungtynes su „Gaschema“ ir pralaimėjo jas 3:13.

Tuo tarpu kitose rungtynėse įvyko ir šiokia tokia staigmena. A pogrupyje antrąją vietą užėmę ir vos vieną pralaimėjimą turėję „V-12“ futbolininkai žaidė su „Sporto legionu“, kurie B pogrupyje buvo treti. Po pirmojo kėlinio šeimyninis duetas, tėvas Dainius ir sūnus Žymantas Tumėnai pelnė po įvartį ir „V-12“ pirmavo 2:0. Antrojo kėlinio pradžioje K. Micikevičius sušvelnino rezultatą ir taip prasidėjo intriguojanti kova. 45 min. M. Legačinskas net ir išlygino rezultatą, bet tai dar nebuvo pabaiga. Iki susitikimo pabaigos likus dviems minutėms N. Sadzevičius privertė varžovus skubėti, kai trečią kartą džiūgavo pelnytu įvarčiu. Per likusį laiką rezultatas nepakito ir „Sporto legionas“ laimėjęs rungtynes 3:2 pateko į pusfinalį.

Labai panašiai vyko ir po šio mačo vykęs susitikimas, nes užfiksuotas toks pat rezultatas. Pirmajame kėlinyje dukart po T. Makausko įvarčių „Ultros“ pirmavo prieš „Žaibo kirtį“ (2:1), bet situacija aikštelėje ėmė keistis antrojoje rungtynių pusėje. 30 min. E. Pankevič atstatė pusiausvyrą, o rungtynių nugalėtojas paaiškėjo vėl paskutinėmis akimirkomis. G. Vasylius padėjo lemiamą tašką ir „Žaibo kirtis“ po pergalės 3:2 užsitikrino vietą pusfinalyje.

Paskutinės rungtynės vyko po futsal A lygos susitikimo, kuriame skaudų antausį gavo „Vikingai“, nusileido Klaipėdos klubui. Būtent po šio mačo „Vikingai“ turėjo iš karto žaisti rajono ketvirtfinalį su „KKSC-2002“ komanda. Nors ir išvargę, „Vikingų“ žaidėjai puolime dažnai rado spragų, bet visiškai nesurūpino patvaria gynyba. Vyko atviras futbolas, bet jis naudingesnis buvo vikingams, kurie vietą pusfinalyje pasiekė po pergalės rezultatu 10:7 (6:4). Vienu metu jaunieji futbolininkai net buvo išlyginę rezultatą (7:7), bet pabaigoje pranašiau žaidė vikingai.

Į atkrintamųjų varžybų rezultatyviausiųjų žaidėjų sąrašą išsiveržė „Vikingai“ ekipos žaidėjas A. Mockus, pelnęs trys įvarčius. Tiek pat pavyko pasižymėti ir „X-1“ ekipos futbolininkui A. Čekanavičiui.

2017-2018 metų Jonavos rajono salės futbolo atkrintamųjų varžybų tvarkaraštis

Sausio 9 d. (antradienis)

19.00 val. I pusfinalis: „Gaschema“ – „Žaibo kirtis“ (Neries pagr. mokyklos sporto salė)

20.00 val. II pusfinalis: „Vikingai“ – „Sporto legionas“ (Neries pagr.  mokyklos sporto salė)

GYTIS RAMANAUSKAS