Paskelbtas Renginiai

Jonavos sporto arenoje – kalėdinis koncertas „Kartu – mes NATO“

Ketvirtadienis, 21 December 2017 13:04 Parašė 

Trečiadienį, gruodžio 20-ąją, Jonavos sporto arenoje vyko Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės organizuotas kalėdinis koncertas „Kartu – mes NATO“. Dviem tūkstančiams karių ir civilių svečių grojo Vokietijos kariuomenės karinis orkestras iš Hanoverio ir Nyderlandų popgrupė „Mindy and the good Vibes Society“.

„Kariai – kariams“ – toks kalėdinio NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės  koncerto šūkis. Tai mūsų solidarumo išraiška Lietuvos kariams, – sakė bataliono vadas pulkininkas leitenantas Torstenas Gensleris (Thorsten Gensler), – kartu esame stiprūs, kartu džiaugiamės, kartu – mes NATO.“

Koncerte dalyvavo Jonavos rajono meras Egenijus Sabutis, Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, Lietuvos Respublikos ministro pirmininko patarėjas Arnoldas Pikžirnis, Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas plk. Mindaugas Steponavičius, užsienio šalių ambasadoriai, gynybos atašė, Jonavos, Kėdainių, Kaišiadorių rajonų miestų ir miestelių administracijos vadovai, seniūnai ir kiti garbingi svečiai.

„Šis koncertas – tai mūsų padėka Lietuvos karinėms pajėgoms, ypač „Geležinio Vilko“ brigadai už svetingumą“, – teigė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje vadas plk.ltn. T. Gensleris. „Daugiatautiškumas ir solidarumas – tai kovinės grupės misijos ir mūsų integracijos Lietuvoje pagrindas“, – sakė vado pavaduotojas, Nyderlandų kontingento majoras, Martijn Potthuizen.

Į koncertą buvo pakviesti NATO bataliono ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kariai, jų artimieji, Lietuvos, Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių rajonų politinio elito, visuomeninio ir ekonominio gyvenimo atstovai.

Hanoverio karinis orkestras

45 Bundesvero karinio orkestro iš Hanoverio muzikantai ir muzikantės Jonavoje atliko nuotaikingą kalėdinę programą: įvairaus žanro kūrinius – nuo klasikinių kalėdinių dainų iki šiuolaikinės nuotaikingos muzikos. Vokietijoje karinio orkestro muzikantai groja tiek kaip pilnos sudėties orkestras, tiek kaip bigbendas.

Mindy „vintažinė“ šiuolaikiško garso grupė

Mindy – 9 narių muzikinės grupės iš Nyderlandų solistė. Pučiamieji instrumentai ir bongo būgnai kartu su elektrine gitara, boso gitara ir elektriniais klavišiniais instrumentais yra šių 9 muzikantų darbo įrankiai. Sklindant 3-iojo dešimtmečio šokių muzikos garsams energingo balso savininkė Mindy atlieka su grupe šiuolaikinius žinomų popdainas. Vilkėdami „triukšmingų trisdešimtųjų“ stliliaus kostiumus „Mindy and the Good Vibes Society“ muzikantai sukuria geros nuotaikos ir energijos kupiną šou.

Lėšos – parama vaikų dienos centrui

Koncerto metu NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės kariai rinko aukas. Dalis surinktų lėšų nukeliaus Ruklos vaikų dienos centrui. Minėtame centre vaikai ruošia namų darbus ir leidžia laisvalaikį, kol jų tėvai yra savo darbuose. „Surinktos lėšos – mūsų indėlis šios įstaigos įrengimui pagerinti“, – pažymėjo bataliono vadas plk. Ltn. T. Gensleris.

Daugianacionalinė Vokietijos vadovaujama NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Rukloje (Jonavos r.) dislokuota gynybos ir atgrasymo tikslais nuo šių metų pradžios reaguojant į pasikeitusią geopolitinę situaciją.  Šiais metais kovinei grupei riskirti  Vokietijos,   Norvegijos,  Kroatijos,  Belgijos, Liuksemburgo ir  Nyderlandų kariai. 2018 m. pradžioje, planuojama, rotacijos pagrindu formuojamą grupę sustiprins Prancūzijos kontingentas. NATO bataliono kovinė grupė yra integruota į Lietuvos kariuomenės Mechanizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“. Taikos metu NATO priešakinių pajėgų batalionas dalyvauja pratybose su Lietuvos kariais, o krizės ar konflikto atveju gintų Lietuvą kartu su Lietuvos nacionalinėmis ir papildomai atvykstančiomis sąjungininkų pajėgomis.

NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Lietuvoje inf.

Vyr. ltn. Sebastian Grünberg nuotr.