Paskelbtas Miesto naujienos

Saugaus eismo komisijos posėdyje

Trečiadienis, 20 December 2017 11:44 Parašė 

Jurga P. prašė atkreipti dėmesį į saugaus eismo problemas Ąžuolų g.: „Mūsų gatvė yra labai judri, važinėja įvairios transporto priemonės, pradedant lengvosiomis ir baigiant sunkiasvorėmis mašinomis, taip pat dviratininkai. Kadangi asfaltas lygus, ne paslaptis, kad nesilaikoma saugaus greičio reikalavimų, o šaligatvių nėra. Pėstiesiems – jokio saugumo, eina šalikele arba važiuojamąja dalimi, o kelkraštis – vienas purvynas. Per pervažą žmonės eina į darbą, vaikai – į „Lietavos“ mokyklą, iki nelaimės tikrai nedaug trūksta. Visas miestas gražinasi, visur keičiami šaligatviai, o mūsų gatvėje to nėra jau daugybę metų. Ar numatoma ateities planuose įrengti šaligatvius ir greičio ribojimo kalnelius prieš pervažą?“

Jonavos kelių tarnybos vadovas V. Krugliakovas informavo, kad ši problema yra gerai žinoma, ji sprendžiama. Jonavos miesto seniūnas P. Beišys patikino, kad ir rajono Savivaldybė ras galimybę prisidėti įrengiant šaligatvius.   

Dar 2014 m. gruodžio 1 d. posėdžio metu SEK svarstė problemą dėl ties Smėlio g. 18 namu, kuriame teikiamos automobilių remonto paslaugos, kelkraštyje pristatytų automobilių, keliančių nepatogumų vairuotojams, atvežantiems maisto produktus į Jonavos pradinę mokyklą. SEK nutarė kairėje pusėje, atkarpoje nuo Pušų skg. iki Jonavos pradinės mokyklos vartų, įrengti ženklą „Sustoti draudžiama“. Tas ir buvo padaryta. Kažkam ženklą nusukus ne į tą pusę, Vaidotas K., pastatęs automobilį, policijos pareigūnų buvo nubaustas. Dėl to jis kreipėsi į Jonavos rajono policijos komisariatą ir SEK.

Išvada: Jonavos miesto seniūnija, atsakinga už kelio ženklų statymą, privalės atsukti kelio ženklą reikiama kryptimi ir pasirūpinti, kad ateityje panašių situacijų būtų išvengta. Minėtas ženklas bus įtvirtintas taip, kad jį sukioti suinteresuoti asmenys nebegalės.    

2017 m. rugsėjo 27 d. posėdyje SEK svarstė A. Venckaus informaciją, kad nuolat kyla nesusipratimų aikštelėje prie prekybos centro „Norfa“ (Žeimių g.). Tenka kviesti net policijos pareigūnus, nes ženklinimą vairuotojai supranta skirtingai. SEK tada nutarė kreiptis į „Norfos“ administraciją, kad peržiūrėtų automobilių aikštelės ženklinimo projektinius sprendinius ir įvertintų situaciją. „Norfos“ direktorė kreipėsi į SEK, prašydama patikslinti, kokia būtent vieta yra neaiški. R. Zdanavičius informavo, kad policijos pareigūnams dažnai tenka vykti prie „Norfos“, nes kyla konfliktinių situacijų, vairuotojai pildo deklaracijas. SEK nutarė „Norfos“ administracijai rekomenduoti atlikti saugaus eismo priemonių auditą.     

Elvyra S. kreipėsi dėl apsauginio kelio atitvaro įrengimo: „Važiuojant iš Jonavos į Ukmergę, už geležinkelio tilto iš karto pasukus į dešinę, toje vietoje, kur akmenų laukas ir kryžius (atmintina vieta), reikalingas kelio apsauginis atitvaras. Tai – pavojingas kelio ruožas, dažnai būna slidu, ne kartą pasitaikė eismo įvykių, kai automobiliai važiavo nuo stataus skardžio žemyn į akmenų lauką. Ar nereikėtų ten įrengti kelio atitvarą kaip apsaugą?“         

  1. Beišys informavo, kad artimiausiu metu neplanuojama to daryti, be to, ten eismas nėra intensyvus. SEK Elvyros S. prašymui nepritarė.

Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė pateikė prašymą dėl transporto aikštelių neįgaliesiems papildomo ženklinimo: „Žiemą, esant lijundrai ar sningant, ant automobilių aikštelių nesimato papildomo ženklinimo neįgaliesiems statyti automobilį. Prašytume prie Chemikų g. 136 pastato įrengti du papildomus pastatomus ženklus abiejose aikštelėse. Tokie pastatomi ženklai yra reikalingi ir kitur.“ SEK prašymui pritarė, tuo pasirūpins Jonavos miesto seniūnija.  

VšĮ Jonavos greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius paprašė įrengti ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ prie įvažiavimo į VšĮ Jonavos greitosios medicinos pagalbos stoties automobilių aikštelę, nes žmonės, neradę vietos pasistatyti automobilį „Lietavos turgaus“ aikštelėje, jį stato prie įstaigos, tuo apsunkindami greitosios medicinos pagalbos automobilių parkavimą ir judėjimą. SEK prašymui pritarė.

Rajono tarybos Kaimo reikalų komiteto posėdžio metu buvo svarstomas klausimas dėl Jonavos rajono savivaldybės kaimo seniūnijų kelių remonto tvarkos, planavimo bei kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų panaudojimo. Vienbalsiai nutarta rekomenduoti SEK paanalizuoti organizacines priemones, kaip sumažinti žiedinėje sankryžoje, esančioje tarp J. Ralio–Taurostos–Plento g., susidarančias eismo spūstis piko valandomis.

Problema turėtų būti išspręsta nutiesus aplinkkelį. M. Katkus pasiūlė, kad piko valandomis eismą reguliuotų policijos pareigūnas. SEK dėl to nutarė kreiptis į Jonavos rajono policijos komisariatą.

Dar aptarta keletas pastebėjimų, kuriuos pateikė posėdyje dalyvavę rajono žiniasklaidos atstovai; priimti sprendimai, kaip kontroliuoti sunkiojo transporto eismą per senąjį Jonavos tiltą, kaip atpratinti vairuotojus važiuoti pėsčiųjų taku ir veja ties Chemikų g. 15, 21 namais, kt. 

Karolina VIČIŪTĖ