Paskelbtas Miesto naujienos

Kalėdos amžinai nesitęs

Penktadienis, 01 December 2017 10:51 Parašė 

„Alio Jonava“ jau rašė, kad rajono Savivaldybės administracijos darbuotojai planuoja aplankyti išorinės reklamos skleidėjus, neturinčius Savivaldybės išduoto leidimo. Tą ir padarė praėjusį antradienį.

Akivaizdu, kad į perspėjimą sureagavo ne visi, nes reido metu „negaliojančių“ reklamų pastebėta ne viena. Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Vaidas Zakarauskas vėl ir vėl kantriai aiškino niuansus, o pasiteisinimų išgirdome pačių įvairiausių: vieniems – vasaros atostogos prasidėjo kone vasario mėnesį ir tęsiasi iki šiol, kitus esą „prigavo“ pastato savininkas, pažadėjęs įrengti vieną bendrą reklamos iškabą visiems nuomotojams, treti apskritai nieko nežino, nors Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) dokumentuose aiškiai užfiksuota, kad įmonė buvo perspėta ir paraginta išsiimti leidimą.

Kaip sakė V. Zakarauskas, VTS vedėjas Andrius Venckus ir vyriausioji specialistė Aušra Jakimavičienė, tokius reidus planuojama organizuoti kartą per dvi savaites ir tikrinti, ar išorinėms reklamoms yra gautas leidimas. „Išsisukti“ nepavyks, nes viskas registruojama duomenų bazėje. Na, bet jei turite daug pinigų ir jų neskaičiuojate, galėsite mokėti baudas nuo 140 iki 300 eurų.

Artėja Kalėdos, švenčių metas, tad ta proga visi aplankyti pažeidėjai „atsipirko“ žodiniais įspėjimais, tų pačių švenčių proga šįkart spaudoje neviešinsime ir minėtų „nelegalų“. Jiems duotas terminas per du mėnesius susitvarkyti leidimus.

Tad dar kartą primename, kad išorinė reklama – reklama, kurios įvairios specialios (stendai, skydai, stulpai, vitrinos ir pan.) ir pritaikytos (pastatų sienos, stogai, laikinieji statiniai, transporto priemonės ir pan.) pateikimo priemonės yra ne patalpose. Taip pat iškabos – ant ar prie reklaminės veiklos subjekto buveinės pastato arba reklaminės veiklos subjekto prekybos ar paslaugų teikimo vietos įrengiamas reklaminis įrenginys, ant kurio pateikiama ši informacija: reklaminės veiklos subjekto pavadinimas ir (arba) reklaminės veiklos subjekto prekybos ar paslaugų teikimo vietos pavadinimas (parduotuvė, viešbutis, kirpykla ir kt.), ir (arba) parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų pavadinimas (avalynė, automobilių remontas ir kt.). Iškaba taip pat laikomas ant reklaminės veiklos subjekto buveinės arba prekybos ar paslaugų teikimo vietos pastato sienos, langų ar durų pateiktas reklaminės veiklos subjekto pavadinimas, jo prekybos ar paslaugų teikimo vietos arba parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų pavadinimas.

Reklamos skleidėjai, kurie buvo įspėti dėl leidimo išsiėmimo ir dar nesuskubo to padaryti, bus baudžiami administracine tvarka. Už išorinės reklamos skleidimą be Savivaldybės išduoto leidimo numatyta, kaip jau minėjome, bauda nuo 140 iki 300 eurų (Administracinių nusižengimų kodekso 144 str. 1 d.).

Jei leidimo galiojimo terminas pasibaigė arba galiojimas yra panaikintas, reklamos skleidėjas privalo išardyti specialią išorinės reklamos pateikimo priemonę arba nukabinti reklamą ir sutvarkyti aplinką.

Turite klausimų? Kreipkitės į Architektūros ir urbanistikos skyrių (Žeimių g. 13, Jonava, 429 kab., IV aukštas, tel. (8 349) 500 59, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Alio Jonava inf.