Paskelbtas Futbolas

Istorija perrašyta: „Jonava“ užėmė 4 A lygos vietą!

Pirmadienis, 20 November 2017 09:10 Parašė 

Paskutiniame A lygos ture „Jonavos“ futbolininkai išsaugojo 4 vietą ir perrašė klubo istoriją! Lemiamose rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ jonaviškiai išplėšė lygiąsias 2:2 (1:2) ir pasiekė kol kas aukščiausią vietą šalies čempionate.

Rungtynes šeimininkai pradėjo atakomis. Iš pradžių tik vartininkas Arkadijus Želninas neleido įmušti Laurynui Stonkui, vėliau po individualaus reido iš toli į skersinį pykštelėjo Tautvydas Eliošius.

Savo persvarą įvarčiu „Jonava“ parvertė 9-ą minutę. Standartinės situacijos metu nesėkmingai sužaidus svečių gynėjas Mantas Fridrikas, numušęs kamuolį tiesiai L.Stonkui, kuris savo šanso nepraleido: 1:0.

Po kelių minučių jonaviškiai sukūrė dar vieną pavojingą momentą, o Vytui Gašpuičiui teko krentant blokuoti Maksimo Marusičiaus smūgį. Plojimų susilaukė ir efektingas Martyno Dapkaus bandymas įmušti smūgiu per save.

26-ą minutę „Atlantas“ išlygino rezultatą. Po perdavimo gynėjų atmuštas kamuolys atiteko Tadui Labukui. Jį susistabdęs puolėjas mušė neatremiamai: 1:1.

Praėjus septynioms minutėms T.Labukas į savo sąskaitą įsirašė dublį. Jo tolimo baudos smūgio vartininkas Tadas Simaitis atremti nesugebėjo: 1:2.

Kėlinio pabaigoje kilo susistumdymas, kai standartinės padėties metu Luka Peričius bandė apeliuoti arbitrui, jog buvo nugriautas, tačiau arbitras aistras netruko numalšino.

Dar sykį „Jonavos“ komanda baudinio reikalavo iškart po pertraukos, kai baudos aikštelėje griuvo į ją įsiveržęs M.Marusičius. Arbitras pražangos neįžiūrėjo ir šiame epizode.

Netrukus „Atlanto“ treneriams teko atlikti priverstinį keitimą, nes dvikovos tęsti nebegalėjo traumą patyręs Ilja Kalpačiukas.

Šeimininkai ir toliau stengėsi išlyginti rezultatą, bet rimtų pavojų sukurti nesisekė. Aukštai virš vartų mušė Karolis Šilkaitis, į išorinę virpsto pusė pataikė Mindaugas Grigaravičius.

Tuo metu klaipėdiečiai grasino varžovų vartams greitomis atakomis. Sykį T.Simaičiui teko demonstruoti meistriškumą, atremiant T.Labuko tolimą šūvį. Po to ant savęs pyko Dmitrijus Germanas, kai po gynėjo klaidos baudos aikštelėje mušė šalia vartų.

Vis tik išlyginti rezultatą „Jonavai“ pavyko mačo pabaigoje. L.Stonkaus galva smūgiuotą kamuolį vartininkas atrėmė, pakartotiniu smūgiu į jį pataikė ir M.Marusičius, kol galų gale trečiuoju bandymu į tinklą kamuolį įgrūdo Artiomas Osipovas. Arbitrai įvartį įskaitė M.Marusičiui, nes kamuolys vartų liniją kirto dar jo smūgio metu. 

Pergalė varžovams būtų leidusi išplėšti 4 vietą, bet Mindaugo Čepo auklėtiniai per pridėtą laiką varžovams pasižymėti neleido ir šventė lygiąsias, kurios leido išsaugoti 4 vietą.

FK Lietava inf.