Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje pirmą kartą vykdyta nemokama augintinių kastracija

Penktadienis, 17 November 2017 11:20 Parašė 

Praėjusią savaitę, lapkričio 6 ir 7 d., Jonavoje viešėjo gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ atstovai iš Vilniaus. Dvi dienas buvo vykdoma nemokama Jonavos rajono gyventojų augintinių kastracijos programa. Operacijas atliko veterinarijos gydytoja Rasa Savickaitė ir jos asistentė Karolina Juraškaitė, o jų darbą stebėjo ir įamžino „Lesės“ vadovė Vesta Auškalnienė. Kastravimo akcijos tikslas – padėti žmonėms išvengti augintinių palikuonių gimimo ir mažinti gyvūnų skaičių prieglaudose. Augintiniai taip pat buvo apžiūrėti, paskiepyti nuo pasiutligės, visiems sugirdyti vaistai  nuo parazitų sukeliamų ligų, pagal poreikį atliktos kitos reikalingos procedūros.

Kastravimo akciją finansavo gyvūnų globos organizacija „Lesė“, gydytojų apgyvendinimu pasirūpino Jonavos miesto savivaldybė, o patalpas operacijoms atlikti dvi dienas paskolino gyvūnų veterinarijos centras „VetPet“. „Lesės“ vadovė V. Auškalnienė dėkoja Jonavos rajono gyventojams už aktyvų dalyvavimą ir atsakingą požiūrį į savo augintinius, Jonavos miesto savivaldybei – už suteiktą galimybę viešėti Jonavoje, o veterinarijos klinikai „VetPet“ – už pagalbą įgyvendinant šį projektą ir suteiktas patalpas.

Tai – pirmoji tokia akcija Jonavoje. Joje dalyvavo 23 rajono gyventojai, atvykę su 33 augintiniais. Sterilizuotos 29 patelės ir kastruoti 4 patinai. Remiantis paprasčiausiais skaičiavimais, šuns ar katės patelė per metus atsiveda mažiausiai po 10 palikuonių, todėl ši akcija neleido atsirasti bent 290 niekam nereikalingų mažylių.

Gyvūnų globos organizacija „Lesė“ dar vieną kastravimo akciją Jonavoje organizuos po kelių mėnesių, naujai akcijai jau užregistruota per 80 augintinių.

Akcijos būtų dažnesnės ir kastruojamų gyvūnų skaičius gerokai išaugtų, jei miesto Savivaldybė prisidėtų prie šios iniciatyvos ir padėtų finansuoti tokias programas. Gyvūnų kastracija yra efektyvus būdas stabdyti beglobių gyvūnų dauginimąsi.

Tuos, kurie susidomėjo būsimomis akcijomis, kviečiame registruotis tel. 8 608 77481 ir sekti skelbimus rajono spaudoje bei internete.

Sandra GENUTĖ

VšĮ „Miesto katė“ vadovė