Paskelbtas Renginiai

Unikalus projektas įamžintas filme

Penktadienis, 17 November 2017 11:18 Parašė 

Lapkričio 15 d. į Jonavos rajono savivaldybės teatro repeticijų salę rinkosi edukacinio projekto „Lygybės medis 2017“ dalyviai iš Jonavos „Lietavos“, „Neries“, Ruklos J. Stanislausko pagrindinių mokyklų, Vaikų globos namų bei Neįgaliųjų veiklos centro. Peržiūrėję įdomiausius projekto momentus įamžinusį filmą, atgaivino kartu pavasarį praleistų dienų prisiminimus, dalinosi įspūdžiais ir vertinimais. 

Šiemet gegužės 10-12 dienomis vyko jau dešimtasis socialinės integracijos projektas „Lygybės medis“. Vaikų ir jaunimo socialinės atskirties grupes į kūrybinę laboratoriją sukviečianti idėja, anot jos autoriaus ir iniciatoriaus Jono Andriulevičiaus, Jonavos rajono savivaldybės teatro režisieriaus, kasmet atranda naujų temų ir formų teatro terapijos priemonėmis skatinti socializacijos procesą, lavinti bendravimo įgūdžius ir empatiją.

Jonavos rajono savivaldybės teatro direktorė Regina Kestenienė, filmo peržiūros metu kiekvienam projekto dalyviui įteikdama atminimo dovaną – puodelį su „Lygybės medžio“ simbolika - džiaugėsi per dešimtmetį gerokai sustiprėjusiu ir išsiplėtusiu projektu, akivaizdžia jo nauda dalyviams. Pasak R. Kestenienės, pernai ryškiausiu edukaciniu teatro projektu Lietuvoje pripažintas „Lygybės medis“ iki šiol neturi analogų šalyje, yra unikalus jonaviečių teatralų ir jų partnerių projektas.

Gintarė Vaiciekavičiūtė