Paskelbtas Renginiai

Kurti Lietuvai įkvėpė rudens žvaigždės...

Trečiadienis, 15 November 2017 11:00 Parašė 

Prieš atostogas – kūrybos naktis

Po dviejų mėnesių mokymosi lauktasis atokvėpis Jeronimo Ralio gimnazijoje prasidėjo tradiciniu projektu „Ralio naktis. Kuriu Lietuvai“, į kurį gausiai susirinko ne tik raliečiai, bet ir kitų miesto mokyklų atstovai. Visiems greičiau susidraugauti padėjo vakaro vedėjų organizuoti aktyvūs žaidimai. Skelbdama projekto pradžią, gimnazijos mokinių prezidentė Gabrielė Užkurytė dalyviams priminė apie naujas saviraiškos galimybes, kūrybos naudą, tikroviškai išgyventų emocijų vertę, kurios ateityje virs nepamirštamomis mokyklinių metų akimirkomis. Gimnazijos direktorius Arūnas Rimkus, sveikindamas jaunuosius kūrėjus, akcentavo, kad dauguma žymiausių pasaulio menininkų taip pat renkasi būtent rudens naktį kaip tinkamiausią metą kurti, linkėjo būti savitais, energijos ir žvalumo nestokojančiais kūrėjais, kurie tą naktį sukūrė net 11 saviraiškos laboratorijų. Kruopščiai atlikti paruošiamieji darbai per išskirtinę naktį sudarė galimybes šokti, dainuoti, konstruoti, filosofuoti, žygiuoti, lipdyti, fotografuoti, filmuoti, bandyti iš naujo atrasti save ...

Laboratorijų vadovai – mokinių pripažinimą pelnę specialistai

Grupių vadovai - svečiai, pristatyti lakoniškai, bet sutikti gausiais plojimais, jaunimo tąnakt nenuvylė. Ekonomikos laboratorijai aktyviai vadovavo puikus šios srities žinovas, pelnęs „Metų dėstytojo“ ir „Metų auditorijos“ nominacijas, VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto docentas dr. Vytautas Liesionis. Malonu buvo matyti tarp svečių dainininkę, kūrėją, Eurovizijos ir konkurso „Auksinis balsas“ dalyvę Girmantę Vaitkutę. Projekto dalyviai noriai rinkosi laboratoriją „Verslas nuo nulio“, nes nemenka ISM rinkodaros patirtimi dalijosi Arminė Sosyan ir Remigijus Jakštys. Smalsu ir pavydėtina tampa mokiniui, kai šis išgirsta nenuginčijamos sėkmės faktus: vos keturiolika metų turėdamas, vaikinas dirbo IT įmonėje; šešiolikos metų sulaukęs, jau plušo kompanijoje „Microsoft“, o šiuo metu triūsia bendrovėje „Lufthansa“. Emocingai raliečiai ir svečiai sutiko „Kūrybos namų ELITAZ“ internetinių, televizijos projektų ir rinkodaros vadovę Laurą Gilytę. Žinoma, kaip ir kasmet, mokinius stebino užduočių įvairove Lietuvos Didžiojo Etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko kariai. Aktyviuosius šokėjus grakštaus judesio paslapčių mokė šalies ir tarptautinių sportinių šokių konkursų prizinių vietų laimėtojas Aristinas Guogis, o naują madą prisijaukinę jaunieji jonaviečiai skubėjo į „Vlogerių“ laboratoriją, kurioje išgirdo daug naudingų patarimų, kuriant filmukus, iš sTimoMedia vaikinų lūpų. „Visada buvau ir esu orientuota į kokybę, o mūsų klientai yra vienos žinomiausių įmonių Lietuvoje,“ – taip prisistatė projekto dalyviams fotografė Vytautė Stankevičienė. Šie populiarūs tarp jaunimo lyderiai toli gražu ne visi „Ralio nakties“ laboratorijų vadovai – jiems aktyviai talkino gimnazijos pedagogai. Be abejonės, naktis neprailgo, nes kryptinga veikla ir jos rezultatai privertė užmiršti laiką.

Nakties karalių rinkimai

Visą naktį raliečius ir ne tik juos akylai stebėjo gimnazijos mokinių taryba. Žvaigždėms danguje blėstant buvo karūnuoti projekto „Ralio naktis. Kuriu Lietuvai“ patys aktyviausi dalyviai, nė valandėlei nenustoję veikti. Nakties karaliumi pripažintas Edvardas Matulevič, o karaliene – Gustė Lelešiūtė. Įdomiausias nakties kūrybos akimirkas vainikavo video – medžioklė ir linksma diskoteka. Taigi belieka nuoširdžiai dėkoti šio projekto kuratorei, gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Daivai Sirtautienei bei tikėtis, kad tradicinio projekto naktis ir kitais metais negailės įkvėpimo žvaigždžių.


Dovydas Balčius ir Miglė Malinauskaitė,
Jeronimo Ralio gimnazijos III ė klasės gimnazistai