Paskelbtas Rajono naujienos

"Jaunieji kraštiečiai" - žingeidūs Panoterių krašto nariai

Trečiadienis, 08 November 2017 16:19 Parašė 

Panoterių krašto bendruomenė dalyvauja Neformalaus vaikų švietimo programoje  su  ,,Jaunojo kraštiečio mokykla“. Šioje mokykloje yra  25  Panoterių Petro Vaičiūno pagrindinės mokyklos 1-5 klasių mokiniai.  Programa skirta vaikams pažinti savo šeimą, giminę, gatvę, kaimą, miestelį, rajoną ir Lietuvą. Pradėjome nuo savęs prisistatymo projekte: pasakojimo , autoportreto.

Per Rudens atostogas ugdytiniai šeimose kalbėjosi apie giminėse pasitaikančius vardus, kaimų pavadinimų istorijas. Į programą įsijungė ir mokinių šeimų nariai, kurie yra neabejingi šios mokyklos veiklai. Leidžiant oro sąlygoms keliaujame po artimiausiai lankomus objektus: Panoterių miestelio lankytinas vietas: bažnyčios ansamblį, buvusio Panoterių dvaro vietą, domimės mokyklos, gatvių istorijomis, lankėme Panoterių krašto šviesuolių kapus.

Pati ilgiausia išvyka buvo prie vietinės reikšmės gamtos paminklo- Švėgždos kriaušės, augančios  Mogenių kaime, aplankant Taukadažių dvarvietę. Mums labai įdomu nukeliauti prie Noteros ir Lokio upelių, išgirsti legendas apie Panoterių vardavietės atsiradimą. Laukia nemažai gerų darbelių, pažįstant mūsų kraštą.

Programos vadovė Audronė Gruodienė