Paskelbtas Renginiai

Knygų terasa pasipuošė įvairių dydžių ir formų moliūgais

Ketvirtadienis, 02 November 2017 15:55 Parašė 

Rudens gėrybės naudojamos ne tik maistui gaminti, bet ir puošti. Spalio mėnesį Jonavos viešoji biblioteka skelbė MOLIŪGŲ MĖNESIU. Visą spalį kvietėme dalyvauti bibliotekos organizuojamoje akcijoje „Moliūgų terasa“. Norintys galėjo atnešti išpjaustytą ar dekoruotą moliūgą į Knygų terasą. Juos fotografavome ir spalio 24 d. nuotraukas patalpinome bibliotekos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Daugiausia „patinka“ paspaudimų surinkusį moliūgą apdovanojome knygyno „Pegasas“ 20 eurų dovanų kortele. Laimėtoja tapo Jonavos „Panerio“ pradinės mokyklos moksleivė Evita Nikitinaitė ir jos moliūgas „Pelėda“, surinkęs net 276 „patinka“ paspaudimus.

Šia akcija siekėme skatinti bendruomeniškumo jausmą, populiarinti Viešosios bibliotekos paslaugas ir veiklas. Knygų terasą papuošė 34 moliūgų kompozicijos, kurias gamino vaikų dienos centrų, vaikų namų, darželių, mokyklų vaikučiai ir kitos organizacijos. Džiaugiamės aktyviai įsitraukusiomis kaimo bendruomenėmis ir, žinoma, kaimo bibliotekų lankytojais. Aktyviausiai dalyvavo Kulvos seniūnija: kaimo bendruomenė, Abraomo Kulviečio mokykla, Kulvos vaikų dienos centras ir bendruomeniniai vaikų namai, Kulvos bibliotekos skaitytojai. Net 6 moliūgus apipavidalino Jonavos lopšelio-darželio „Pakalnutė“ vaikučiai. Džiaugiamės, kad Viešosios bibliotekos organizuojamos akcijos prisideda gražinant mūsų aplinką.

Akcija sulaukė itin didelio populiarumo: nuotraukos peržiūrėtos per 12 tūkst. kartų, iš viso moliūgų nuotraukos sulaukė 2380 „patinka“ paspaudimų, nuotraukų albumu pasidalijo 33 žmonės. Ši akcija „Facebook“ paskyroje pritraukė naujų Viešosios bibliotekos sekėjų, taip pat paskatino žmones apsilankyti Knygų terasoje ne tik apžiūrėti moliūgų, bet ir dalytis knygomis, esančiomis knygų lentynoje.

Norime padėkoti mokyklinių ir biuro prekių parduotuvei „Mubas“ už įsteigtą prizą ir visiems, dalyvavusiems „Moliūgų terasos“ akcijoje.

Viešosios bibliotekos inf.