Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Sporto klubo „Faiteris“ kovotojų medaliai trejose varžybose

Pirmadienis, 30 October 2017 08:32 Parašė 

Pastaruoju metu nemažą skaičių varžybų turėjo sporto klubas „Faiteris“ (prezidentas Arnoldas Lukošiūnas), tačiau intensyvumas padovanojo Jonavai ir ne vieną apdovanojimą. Per kelias dienas sportininkai turėjo dalyvauti dvejose varžybose, todėl į skirtingas vietas vyko dvi komandos. Puikių rezultatų Jonavos atletai parvežė namo iš Seinų (Lenkija), kur sportininkai kovojo tarptautiniame Baltijos šalių K-1 turnyre. Tarp daugybės kitų šalių atstovų SK „Faiteris“ sportininkai įrodė, kas Lietuvos kovinio sporto mokykla yra stipri. Puikiai pasirodė Robertas Keršys, užėmęs trečiąją vietą, o Laurynas Makaveckas nokautais įveikė visus varžovus ir tapo čempionu.

Kita SK „Faiteris“ komanda Švenčionyse dalyvavo Lietuvos mokinių grappling imtynių pirmenybėse. Ir šiose varžybose klubo atstovai lipo ant apdovanojimų pakylos. Antrąsias vietas iškovojo Greta Vitkutė bei Mindaugas Motiekaitis, o Nojus Rimdeika tapo nugalėtoju.

Praėjusį savaitgalį klubo kovotojai jau vyko į trečias varžybas, kurios vyko Jurbarke. Čia sportininkai varžėsi MMA ir K-1 turnyre „Žalgirio taurė. Atviras ringas“.

Šiame turnyre teko kovoti pagal MMA (mišrios kovos) ir pagal K-1 (pilno kontakto smūginė technika) taisykles. Turnyras buvo stiprus ir teko SK „Faiteris“ atletams paprakaituoti. Didelį susidomėjimą iki 55 kg svorio kategorijoje kėlė merginų (iki 16 m.) finalinė dvikova, kur kovojo SK „Faiteris“ atstovė Greta Vitkutė. Paskelbus kovos pradžią, merginos be jokios žvalgybos puolė į atvirą „mūšį“. Po kelių efektingų G. Vitkutės smūgių, visą salė suūžė ir tuoj pat sugūžėjo prie tatamio audringai palaikyti kovotojas. Pagrindinis laikas nugalėtojos neišaiškino, todėl dvikova persikėlė į pratęsimą. SK „Faiteris“ sportininkė pratęsimą pradėjo agresyviai, pažėrusi smūgių krušą privertė patyrusius varžovės trenerius nutraukti kovą, nenorint baigti kovos nokautu. G. Vitkutė tapo MMA čempione.

SK „Faiteris“ vadovas A. Lukošiūnas išskyrė ir Mindaugą Motiekaitį bei Lauryną Makavecką. Pastarasis kovotojas varžovus privertė pasiduoti anksčiau laiko. MMA jaunučių grupėje iki 18 metų, L. Makaveckas svorio kategorijoje iki 66 kg finale įveikė varžovą iš Šiaulių ir tapo nugalėtoju. Tai šis sportininkas pakartojo ir K-1 turnyre (iki 16 m.).

 „Laurynas šį sezoną pradėjo labai stipriai ir varžybose visus varžovus nugali nokautais, - jaunuoliu didžiuodamasis kalbėjo klubo vadovas. – Tai nestebina, nes sportininkas labai rimtai žiūri į treniruotes, kurių turi penkias per savaitę. Keletą savaičių prieš varžybas treniruojasi net po du kartus per dieną. Norėčiau, kad ir kiti mūsų klubo kovotojai imtų pavyzdį iš Lauryno ir treniruotėms skirtų tiek daug dėmesio“.

Ant prizininkų pakylos lipo ir M. Motiekaitis. Berniukų grupėje iki 12 metų atletas svorio kategorijoje iki 45 kg MMA varžybose iškovojo antrąją vietą. Varžybose ir M. Motiekaitis nepabūgo varžovo, kuris buvo net 15 kg sunkesnis. Šio svorio kategorijoje nebuvo varžovų, todėl varžovo treneriai paprašė priimti vaiką į lengvesnę kategoriją, nes kitaip būtų be kovos vykęs namo.. SK „Faiteris“ treneriai abejojo ar tai gera idėja, bet pats sportininkas buvo pasiryžęs kovoti, nepabūgęs nei jo ūgio ir svorio. Treneriai nusprendė leisti kovoti, bet labai atidžiai stebėti dvikovą ir esant reikalui, nutraukti kovą, nes negautų traumų ar sužalojimų. Pusfinalinėje kovoje M. Motiekaitis puikiai tvarkėsi, aktyviai atakavo, rinko taškus ir iškovojo pergalę. Atslūgus įtampai, atletas pajuto, kad skauda kojos keltį. Tad dėl patirtos traumos finalą teko praleisti, užimant antrąją poziciją. Apskritai, pasak vadovo A. Lukošiūno, šis turnyras buvo ne itin sėkmingas, nes net keli klubo kovotojai patyrė traumas ir tai sutrukdė siekti aukščiausių tikslų.

Be šių sporto klubo sportininkų, dar keli pasiekė prizinių vietų. MMA mėgėjų kovose Mantas Rimeika (iki 14 m.) svorio kategorijoje iki 50 kg į priekį praleido šeimininkų atstovą bei iškovojo antrąją vietą, o Dominykas Lukšė varžėsi tiek MMA, tiek ir K-1 rungtyse. Šis atletas (14 m.) +65 kg svorio kategorijoje aplenkė visus varžovus ir tapo nugalėtoju. Tai jis pakartojo ir K-1 varžybose, finale įveikęs sostinės sportininką. Medalių seriją užbaigė MMA besivaržęs Denis Fediuškin (iki 16 m.), kuris svorio kategorijoje iki 78 kg užėmė trečiąją vietą.

Sporto klubo vadovas ir treneris Arnoldas Lukošiūnas džiaugiasi, kad  klubo trenerių gretas papildė dar vienas jo mokinys Rokas Karoblis.  A.Lukošiūnas dėkoja šauniai trenerių komandai Matui Vaicekauskui, Rokui Karobliui, Tomui Svirskiui už iškovotus medalius ir be abejo, visiems kovotojams, atstovaujantiems sporto klubą „Faiteris“.

GYTIS RAMANAUSKAS