Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Į kovas stojo ir krepšinio veteranai

Pirmadienis, 30 October 2017 08:29 Parašė 

Prasidėjusiame tryliktajame 2017-2018 metų Lietuvos krepšinio veteranų lygos (LKVL) čempionate tarp įvairaus amžiau komandų savo pirmąsias rungtynes žaidė Jonavos „Beržas“ komanda. Pastaroji ekipa rungtyniauja 40+ grupėje, kurioje dvejuose pogrupiuose žaidžia aštuonios ekipos. Be jonaviečių, B pogrupyje varžosi Vilniaus „Alkajas-Dastra“, Kėdainių SKK bei „Pakruojo parketas-Šiaulių metalai“. A pogrupyje rungtyniauja Klaipėdos „Gintaro baldai“, Palangos „Lokiai“, Mažeikių „Impeka“ ir Panevėžio „Čičinskas-Alaus mėgėjai“.

Krepšinio veteranų gretose žaidžia ne vienas garsus šalies krepšininkas. Jonavos „Beržo“ komandoje pirmosios rungtynėse KKSC salėje buvo galima pamatyti tolimus Nerijaus Zabarausko ar Manto Storpirščio metimus, o vilniečių gretose taškus rinko Egidijus Mikalajūnas, Rolandas Matulis, Erikas Kučiauskas, Eligijus Redeckas, Rolandas Skaisgirys.

Nors Jonavos krepšininkams buvo daug sėkmingesnė pradžia ir M. Storpirščio tolimų metimų dėka išsiveržė į priekį ir kėlinį laimėjo 21:20, tačiau nuo antrojo ketvirčio situacija aikštelėje pasikeitė. Jau Vilniaus ekipa perėmė iniciatyvą ir dažniau užbaigdami rezultatyviai atakas nutolo. Nors ir toliau savo taiklią ranką demonstravo N. Zabarauskas, rezultatyvumu pasižymėjo Valdas Miliukas, bet galutinę pergalę rezultatu 73:81 (21:20, 13:29, 17:17, 22:15) šventė svečiai.

„Beržas“ komandos gretose po keturis tritaškius mače pataikė M. Storpirštis ir N. Zabarauskas, kurie pelnė atitinkamai 22 ir 20 taškų. 16 taškų pridėjo V. Miliukas.

Varžovų gretose užtikrintai komandą į pergalę vedė lyderių trejetas. E. Mikalajūnas susitikime pelnė 23, E. Redeckas – 2, R. Matulis – 21 tašką.

GYTIS RAMANAUSKAS