Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

M. Čepas ir L. Stonkus: „Džiaugiamės pergale, bet dar labiau džiaugiamės nepraleidę įvarčio“

Pirmadienis, 30 October 2017 08:22 Parašė 

Po įtikinamos pergalės 3:0 (1:0) prieš Utenos „Utenį“ Mindaugas Čepas, „Jonavos“ vyr. treneris, ir dublį atlikęs puolėjas Laurynas Stonkus džiaugėsi pergale bei išsaugotais „sausais“ vartais po nelengvų rungtynių su stipriu oponentu.

„Svarbiausias dalykas po rungtynių su „Trakais“ buvo nuteikti komandą ir kaip įmanoma greičiau viską užmiršti bei koncentruotis į principines rungtynes su „Uteniu“. Rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Įsivažiavome labai sunkiai. Varžovai turėjo kamuolio kontrolę ir sukūrė kelias pusproges. Bet mano vaikinai perlipo per save ir parodė charakterį. Šioje čempionato stadijoje svarbu yra ne futbolo kokybė, o rezultatas. Žaidėjai parodė didelį norą ir ryžtą. Sveikiname miestą ir sirgalius su šia svarbia pergale. Šiandien džiaugiamės, o rytoj toliau ruošimės kitoms rungtynėms. Dėl ketvirtos vietos – tai „ilga kelionė per kopas“. Kiekvienose rungtynėse mums reikia žaisti, rinkti taškus ir nežiūrėti į vietas lentelėje. Aš džiaugiuosi pergale, bet labiausiai džiaugiuosi, kad šiandien nepraleidome įvarčio. Stengėmės žaisti kompaktiškai, uždaryti erdves ir zonas, iš kurių eina pavojus. „Utenio“ futbolininkai – greiti, techniški, gerai kontroliuoja kamuolį. Įveikėme tikrai stiprų varžovą, kuris demonstruoja kokybišką futbolą“, – po rungtynių sakė M. Čepas.

Strategas puikiai įvertino visą komandos darbą kuriant progas. „Stengiuosi vertinti ne atskirus žaidėjus, o visą komandą. Įmušė Laurynas, bet tai yra visos komandos nuopelnas – ji jam sukūrė progų. Mes labai džiaugiamės, kad jam pavyko pasižymėti“, – sakė „Jonavos“ vyr. treneris.

Po pertraukos dubliu pasižymėjęs L. Stonkus su penkiais įvarčiais tapo vienu iš rezultatyviausių ekipos žaidėjų. „Nuotaikos labai geros. Pakilome į ilgai siektą ketvirtą vietą. Tai savotiška dovana Klaudijui Upstui vestuvių proga. Kova buvo sunki, bet laikėmės trenerių nurodymų, išlaukėme savo progų ir pelnėme įvarčius. Kovojome dėl labai svarbių taškų turnyrinėje lentelėje, gal šiek tiek ši įtampa lėmė silpnesnę rungtynių pradžią. Su „Uteniu“ visada sunku žaisti, jis daug apeliuoja į teisėjus, be to, aikštė buvo sunki. Varžovai šiandien nepasidavė, būdami dešimtyje bandė lipti, mušti, bet po mūsų trečio įvarčio jie jau atsileido“, – sakė klubo puolėjas.

Stonkui nuo praėjusio sezono rungtynės su „Uteniu“ yra sėkmingos, kai po keitimo išėjęs puolėjas nubausdavo varžovus. „Šį kartą išėjau ne po keitimo. Be to, pelniau du įvarčius. Manau, šiandien dar sėkmingiau viskas susiklostė. Šis sezonas man buksuoja, o šios dienos rungtynės buvo vienos iš sėkmingesnių. Įvarčių skaičiumi pasivijau Tadą Eliošių, Tomą Salamanavičių ir Maksimą Marusičių, tad nėra taip blogai. Paskutinį kartą pasižymėjau rungtynėse su Kauno „Stumbru“, o po to praėjo nemažai laiko. Man asmeniškai buvo labai svarbu pasižymėti, tuo labiau, kad žaidėme namuose. Mūsų tikslas – ketvirta vieta. Jau su „Trakais“ parodėme, kad galima žaisti su visais, su visais eisime tik dėl pergalės“, – po rungtynių kalbėjo futbolininkas.

Kitas rungtynes „Jonava“ šeštadienį (lapkričio 4 d.) žais Vilniuje su „Žalgirio“ ekipa.

fkjonava.lt informacija