Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Mokinių vizitas Ukmergės „Likmerės“ gamykloje

Ketvirtadienis, 26 October 2017 09:13 Parašė 

Spalio mėnesio antroje pusėje Upninkų pagrindinėje mokykloje buvo vykdomos karjeros dienos: 5–6 kl. mokiniai lankėsi Upninkų seniūnijos įstaigose: Upninkų seniūnijoje, bibliotekoje ir kultūros centre; 7–10 kl. mokiniai vyko į Ukmergės „Likmerės“ beržo medienos perdirbimo gamyklą. Mokinius pasitiko pats direktorius, kuris pristatė gamyklos istoriją, dabartinę gamyklos būklę, vykdomą veiklą. Įmonė turi du sektorius, kuriuose kultivuojamos dvi veiklos: pirmoji – miškininkystės veikla – sodinami beržai, prižiūrimi želdiniai, superkama beržo mediena, prekiaujama jo fanera. Antrajame sektoriuje – gamykloje vykdoma beržo faneros gamyba, pjaustoma beržo mediena, gaminamos medienos skiedros ir biokuras. Įmonėje dirba apie 80 darbuotojų, numatoma gamyklos plėtra; žadama priimti dar apie 100 žmonių.

Grįždami namo mokiniai aplankė Siesikų (Ukmergės r.) dvarą. Viešėdami moksleiviai apžiūrėjo dvarą, pietavo, dalijosi išvykos įspūdžiais.

Mokiniams ši išvyka patiko, nes įgyjamos ugdymo karjerai profesinės kompetencijos ne teoriškai, bet būnant gamykloje ir susipažįstant su jos veikla.

Laima PABRIEŽIENĖ

Upninkų pagr. mokyklos ugdymo karjerai koordinatorė