Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Geros emocijos liejosi per kraštus!

Antradienis, 24 October 2017 12:21 Parašė 

Mokslo metų pradžioje kiekvienas pirmokas gauna Lietuvos pirmoko pasą. Šiame simboliniame dokumente trumpai supažindinama su Lietuvos gamta, kalba, miestais, kariuomene, gretimomis šalimis, pateikiama faktų iš Lietuvos istorijos, Lietuvos himnas, papasakojama apie svarbiausius mūsų šalies simbolius – Vytį ir vėliavos spalvų reikšmę. Mažieji čia randa patarimų, kaip saugiai elgtis kelyje ar gatvėje, kt., taip pat savo pase gali pasižymėti svarbiausius pirmųjų mokymosi metų įvykius, įsiklijuoti savo ir klasės nuotraukas; pase paskirtas atvartas, kur tėvai, draugai, mokytojai ar žymūs žmonės galės įrašyti linkėjimus.

...Į mažuosius svečius be šypsenos nebuvo įmanoma žiūrėti. Džiugūs veideliai, vaikiškas šurmulys, o išgirdę suskambusią muziką, neraginami ėmė ploti, straksėti ir dainuoti kartu. Pakalbinta mama Ina, atvedusi pirmokę Vanesą, sakė, kad labai didžiuojasi savo dukra, o mažoji prisipažino labai laukianti pirmoko paso ir kad jis jai – svarbus! Šventiškai nusiteikusi mama Gintarė fotografuoja Ievutę: bus prisiminimui.       

O aplink zujantys mažieji „gyvsidabriai“ Jonavos rajono savivaldybės Jeronimo Ralio salėje nekantriai laukė mero pavaduotojo Erlando Andrejevo ir rajono Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkės Birutės Gailienės. Trys Jonavos pradinės mokyklos pirmokėlių klasės žinojo: šiandieną kiekvienam bus įteiktas Lietuvos pirmoko pasas.     

Nuotaikingą savo mokyklos himną mažieji plėšė įsijautę, iš visos širdies, taip pat nuoširdžiai, kiek jaudindamiesi, deklamavo eilėraščius. Juk šitokia šventė!

Iš pradžių, rankytes prie širdelių pridėję, pirmokiukai ištarė priesaiką, pažadėdami ne tik gerai mokytis, bet ir būti atsargūs kelyje, klausyti mokytojų, tėvelių, būti draugiškais ir t. t. Paskui – labai svarbus ir atsakingas momentas: E. Andrejevas ir B. Gailienė įteikia pirmoko pasą, kiekvienam paspaudžia ranką, pasveikina ir ištaria palinkėjimus. O visa salė ploja nesustodama!  

Po kolektyvinio mažųjų „Ačiū“ į vaikus kreipiasi mero pavaduotojas E. Andrejevas:      

– Štai jau esate tikri pirmokai, sutinkate daug naujų draugų. Jūsų laukia labai įdomus kelias: pažinsite kitas šalis, išmoksite kalbų, skaičiuoti... O šie jūsų pasai – ypatingi – Lietuvos šimtmečio pasai, kiti tokie bus tik po šimto metų!

– Aš taip pat tokio paso noriu, – prisipažino B. Gailienė ir pasiūlė paploti mokytojams, tėveliams, kurie juos nuolatos lydės.           

Raginti nereikėjo. Pasigirdo plojimai, valiavimai: geros emocijos liejosi per kraštus! Šventė baigėsi daina, pritariant varpeliams.  

...Nuotraukų bus labai daug, o jose – dar daugiau šypsenų!

Karolina VIČIŪTĖ