Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

100-mečio dovanos – mūsų Lietuvai

Antradienis, 24 October 2017 12:17 Parašė 

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba šiais metais prisideda prie Vyriausybės iniciatyvos padovanoti Lietuvai 100-mečio dovaną!

Kasdien savivaldybėse skiriame laiką įvairiausioms iniciatyvoms, kurios kuria bendruomenę, rūpinasi visuomene, kuria malonesnę aplinką. Juk visa tai darome dėl savo šalies, tad kodėl tuo nepasidalijus su kitais? Nuo šiol galime parodyti, kiek daug nuveikiame Lietuvos labui!

Kaip dovanoti 100-mečio dovanas? Kviečiame registruoti dovanas interneto svetainėje http://www.lietuva.lt/100/lt/simtmecio-dovanos/apie pagal šias kategorijas:

*laikas bendrystei – kuriame bendruomenės, kolektyvo ar organizacijos tradicijas, suburiančias žmones leisti laiką kartu, skatiname pilietiškumą, stipriname socialinius ryšius, švenčiame nacionalines, miesto ar bendruomenės šventes;

*laikas gražesnei aplinkai – tvarkome ir gražiname savo bendruomenės, kaimo, miesto aplinką; surinktos šiukšlės viešose erdvėse, pasodintos gėlės ar medžiai, nudažyti suoliukai, suremontuota vaikų žaidimo aikštelė, suremontuota tvora ar padarytas remontas bendruomenėje nepasiturinčiai šeimai;

*laikas kitam – pasirūpiname mūsų aplinkoje gyvenančiais neįgaliaisiais, sergančiais, vienišais senjorais, vaikais, nepasiturinčiomis šeimomis, skirdami savo dėmesį ir laiką;

*laikas dalijantis savo žiniomis – dalijamės savo profesinėmis žiniomis, kurios įgalina kitus siekti savo tikslų (konsultavimas verslumo, komunikacijos, IT, amatų, teisiniais, projektų valdymo ar kitais klausimais).

Registruoti galima visas veiklas, vykdytas 2017 m. sausio 1–lapkričio 20 d. Dovanas registruoti gali nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, viešosios įstaigos, privatūs asmenys ar įmonės. Registracija vyksta iki 2017 m. lapkričio 20 d.

Užregistruotos ir atrinktos 100-mečio dovanos bus viešinamos informacinių partnerių pagalba, taip suteikiant daugiau viešumo gražioms iniciatyvoms ir skatinant prisijungti prie savanoriškos veiklos kuo daugiau žmonių. Kiekvieną savaitę įdomiausios, aktyviausios ar originaliausios iniciatyvos projekto rėmuose bus viešinamos atskirai.

Tam, kad šimtmečio dovana taptų dar reikšmingesnė, gruodžio 5 d. – Tarptautinę savanorio dieną – bus surengta šventė visiems, dovanojusiems 100-mečio dovanas!

Jaunimo reikalų departamento inf.

Nuotr. Akimirka iš Panoterių Jaunimo slėnyje vykusios šventės.