Paskelbtas Futbolas

Įveikę pirmąjį atkrintamųjų etapą, antrajame – nulinės lygiosios su Vilniaus komanda

Pirmadienis, 23 October 2017 08:47 Parašė 

2017 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionate vyksta kovos atkrintamosiose varžybose. Po keturias geriausias kiekvieno regiono komandas žaidė ketvirtfinalyje. Tarpusavyje jos sužaidė po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje.

Šiame varžybų etape Aukštaitijos regione trečiąją vietą užėmęs Jonavos „Klevas“ susitiko su Žemaitijos regione antroje vietoje buvusiais Šiaulių „Tigrais“. Pirmoji tarpusavio dvikova buvo žaidžiama Jonavoje, kurioje pajėgesni buvo „Klevo“ futbolininkai, laimėję rungtynes net 4:1.

Prieš antrąsias rungtynes Jonavos komanda jau turėjo nuostolių ir žaidė ne pilnos sudėties. Dėl traumų komandai negalėjo padėti ne tik Virginijus Nutautas, bet ir Ruslanas Fiodorovas. Šiaulių komandai, norint patekti į kitą etapą, reikėjo laimėti namų rungtynes 3:0 arba didesniu nei trijų įvarčių skirtumu. Situacija jonaviečiams klostėsi nepalankiai. Po pirmojo kėlinio „Klevas“ atsiliko 0:2, o iki mačo pabaigos likus septynioms minutėms – jau ir 0:3. Tokio rezultato Šiaulių komandai pakako, kad užsitikrinti vietą pusfinalyje.

 Visgi, paskutinę susitikimo minutę pakako vienos sumaišties ir atviras kelias į pusfinalį tapo jonaviečiams. Pirmas prie kamuolio varžovų baudos aikštelėje suskubo Linas Korsakas ir jo smūgiuotas kamuolys atsidūrė šiauliškių vartų tinkle. Tai buvo „auksinis“ Jonavos futbolininkų įvartis, nes pralaimėję rungtynes rezultatu 1:3, „Klevas“ pateko į čempionato pusfinalį, nes namuose buvo laimėję didesniu skirtumu (4:1).

Kitose rungtynėse paaiškėjo kita pusfinalio komanda. Vilniaus „Prelegentai“ įveikė Žemaitijos ketvirtąją komandą Gargždų senjorus.

. Šeštadienį buvo sužaistas pirmasis pusfinalio mačas žemesnę vietą reguliariajame sezone užėmusios ekipos aikštėje. Jonavos „Klevo“ senjorų komanda pirmąsias savo rungtynes pusfinalyje žaidė KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje su vienvaldžiais Aukštaitijos regiono lyderiais. Į Jonavą atvyko savo sudėtimi gan pajėgi Vilniaus „Prelegentai“ ekipa. Joje rungtyniauja pramogų pasaulio ir buvę profesionalūs futbolininkai. Aikštelėje buvo galima pamatyti ir nacionalinės vyrų rinktinės vyr. trenerį Edgarą Jankauską, žymius šalies futbolininkus: Deividą Šemberą, Žilviną Žudį, Rolandą Džiaukštą, Arūną Pukelevičių ar Lina Zarecką-Chorą, trenerį Ričardą Zdančių ir kt.

Šiose pirmose rungtynėse netrūko ir geltonų kortelių, ir traumų, bet niekam nepavyko į savo sąskaitą įsirašyti bent vieną tikslų smūgį. Abiejų ekipų žaidėjai turėjo realių progų pasižymėti, tačiau pačią realiausią išplėšti pergalę turėjo jonaviečiai. Aikštės viduryje ar puolime rungtyniavęs FK „Jonava“ treneris Mindaugas Čepas vieną prieš varžovų vartininką išvedė Liną Korsaką, bet pastarasis futbolininkas būdamas jau arti vartų smūgiavo ten, kur svečių vartininkas tikėjosi ir nukreipė kamuolį  į kampinį. Būtent M. Čepas aikštelėje buvo ryškiausia figūra, ne tik skirstydamas kamuolius, bet ir mėgindamas išnaudoti sukurtas progas.

Antroje žaidimo pusėje sostinės futbolo senjorai ne kartą mėgino ir smūgiuoti, ir į žaidimą įtraukė jonaviečių vartininką Irmantą Kovalenko, bet taip ir nepavyko išnaudoti susikurtų progų. Pirmoji dvikova baigėsi be įvarčių (0:0).

Atsakomosios rungtynės artimiausiu metu bus žaidžiamos sostinėje. Čempionato pabaigos  rungtynės dėl trečiosios vietos ir finalas vyks lapkričio 5 d., LFF stadione, Vilniuje.