Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Apdovanoti gyvūnų globėjai, tarp jų – ir jonavietė

Antradienis, 10 October 2017 16:06 Parašė 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Pasaulinės gyvūnų dienos proga kasmet apdovanoja ir pareiškia padėkas žmonėms, aktyviai prisidedantiems ir dalyvaujantiems sprendžiant gyvūnų gerovės ir globos problemas. Šiemet padėka už nuoširdžią gyvūnų globą, akcijų organizavimą ir švietėjišką veiklą buvo įteikta ir jonavietei Ilonai Kolitaitei.

Susirinkusius paminėti Pasaulinę gyvūnijos dieną pasveikino šios tarnybos direktorius Darius Remeika. Susirinkime pasisakė Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos brolis kunigas Rolandas Taučius, Seimo narys Kęstutis Mažeika, biologas ir gamtininkas Selemonas Paltanavičius, Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos Europos regioninės atstovybės Maskvoje vadovas Kazimieras Lukauskas.

Už Lietuvoje pasiektus laimėjimus Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos padėka įteikta VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiajam veterinarijos gydytojui Giedriui Blekaičiui. Už profesionalią ir aktyvią veiklą padėkos ženklu „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“ apdovanotas profesorius, Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos Europos regioninės atstovybės Maskvoje vadovas ir ilgametis VMVT direktorius K. Lukauskas. Šiuo ženklu taip pat buvo apdovanota individualioje įmonėje dirbanti veterinarijos gydytoja Dalia Kujalienė.

Už neabejingumą pamestiems, sužeistiems, neprižiūrimiems, kenčiantiems, badaujantiems gyvūnams padėkos įteiktos Jonavos r. savanorei I. Kolitaitei, Biržų r. kultūros darbuotojai Marijai Undzėnienei ir UAB „Nuaras“ administratorei Gintarei Liutkuvienei.

„Alio Jonavos“ inf.