Paskelbtas Sportas

Diskgolfo entuziastai rinkosi į šveicarišką rudens turnyrą

Pirmadienis, 09 October 2017 08:52 Parašė 

Trečius metus iš eilės į Survilų sodybos diskgolfo parką rinkosi šios sporto šakos puoselėtojai, kad vėl savo jėgas išmėginti varžybose „Šveicarijos ruduo 2017“.

Kaip teigė sodybos šeimininkas Tadas Survila, atsiradus šiam parkui, atsirado ir norinčiųjų žaisti diskgolfą. Tam ir buvo sumąstyta, kad tuo galima užsiimti ne tik vasarą, bet ir ištisus metus, netgi naktį. Populiarėjanti sporto šaka pritraukė ir jonaviečius, kurie įsiliejo į profesionalesnių žaidėjų gretas.

Šįkart į varžybas atvyko 33 diskgolfininkai. Kaip ir dažniausiai, turnyro šerdis buvo Vilniaus sportininkai, atvyko ir lyderiams kovą pateikė Zarasų, Klaipėdos, Kauno, Jonavos atstovai, tarp kurių varžėsi ir naujokai.

Diskgolfininkams praėjusios šeštadienio oras buvo tiesiog puikus žaidimui. Dviem ratais entuziastai grumėsi keturiose grupėse: atvirajame (MPO), moterų (FPO), jaunimo (MJ2) ir meistrų (MPM).

Jaunimo grupėje (2002 metų gimimo ir jaunesni) jau ne vieneriose varžybose nugalėtoju tapo vilnietis Aidas Stončius, antrąją vietą iškovojo Vasaris Navickas iš Zarasų, o trečiąją vietą užėmė sodybos šeimininko sūnus, jaunasis Ąžuolas Survila. Nuo antrąją vietą užėmusios varžovo atsiliko tik keturiais taškais, nes pastarieji žaidėjai ne vieneriais metais vyresni už Ąžuolą.

Moterų  pogrupyje nepralenkiama buvo Vasario sesuo Ieva Navickaitė iš Zarasų. Antrosios vietos apdovanojimus iškovojo šveicariškė Austėja Survilaitė,  trečia buvo dar viena Jonavos krašto atstovė Ieva Gogolevaitė.

Meistrų klasėje (virš 40 metų) dominavimą pratęsė dar vienas Navickų šeimos iš Zarasų atstovas. Nugalėtoju tapo Andrius Navickas, už savęs palikęs kaunietį Raimondą Mikalkėną ir sostinės atstovą Mindaugą Kreivį. Tarp pirmųjų žaidėjų vyko atkakli kova ir tik paskutiniu metimu R. Mikalkėnas diską tiesiog švystelėjo į vandenį, o tuo pasinaudojęs varžovas džiūgavo taikliu metimu ir pergale.

Šiose varžybose suvažiavo ne visi pajėgūs žaidėjai, tačiau pagrindiniame atvirajame pogrupyje dominavo jau etatiniai diskgolfininkai. Sau lygių neturėjo Vilniaus diskgolfo klubo atstovas Gabrielius Gricius. Visgi, papildomo peržaidimo prireikė kovoje dėl antrosios vietos. Dvikovoje dar vienas sostinės žaidėjas Aurelijus Zinkevičius įveikė jonavietį Liną Strelkauską, kuris tapo trečiosios vietos laimėtoju.

Be šių apdovanotų žaidėjų medaliais ir diplomais, prizus gavo ir atskirų nominacijų pretendentai. Pirmus metimu arčiau krepšinio diską numetė ir asmeninę dovaną gavo vilnietis Karolis Bareikis, o geriausiu naujoku tapo dar vienas šio miesto atstovas Gintaras Kalnikas.

Šiais metais tai buvo paskutiniosios varžybos šiame diskgolfo parke, tačiau kaip teigė T. Survila, kiekvieną sekmadienį ištisus metus jame renkasi entuziastai, kurie nori išmokti žaidimo subtilybių.

Jau dabar organizatoriai šios sporto šakos mėgėjus pakvietė į kitų metų pradžioje vyksiančius turnyrus. Pirmojo metų mėnesio viduryje vyks naktinis sausio 13-osios paminėjimo turnyras, o vasario mėnesį diskgolfininkai rinksis į Lietuvos žiemos čempionatą.

Varžybų organizatoriai už pagalbą rengiant turnyrą dėkingi UAB „Lukla“ bei „A grupė“.

GYTIS RAMANAUSKAS