Paskelbtas Sportas

Jonavos SK „Gekonas“ sportininkų pagrindu sudarytai Lietuvos rinktinei – septintoji vieta

Pirmadienis, 09 October 2017 08:50 Parašė 

Net šešias dienas Southport mieste Anglijoje vyko Europos virvės traukimo bei Europos klubų čempionatai. Į varžybas suvažiavo pajėgios šios sporto šakos komandos iš Latvijos, Izraelio, Velso, Olandijos, Šveicarijos, Švedijos, Škotijos. Be šeimininkų anglų jose varžėsi ir Lietuvos rinktinė, kurios pagrindą sudarė Domo Urnikio vadovaujama Jonavos sporto klubo „Gekonas“ ekipa.

Ne tik Jonavą, bet ir Lietuvą šiame klube atstovavo D. Urnikis, Marius Astikas, Kristina Urnikienė, Bogdanas Stravinskas, Audrinė Valčiukaitė, Agnė Žadeikytė, Linas Vaičius, Rūta Bagdonavičiūtė, Lina Leščauskytė.

Tarp dešimties šalių jonaviečiai varžėsi mišrių komandų Mix600 kategorijoje, kur komandą sudarė po keturis vyrus ir moteris bei bendroje sumoje negalėjo sverti daugiau  nei 600 kg. Praėjusiais metais laimėję Lietuvos čempionatą būtent SK „Gekonas“ gavo teisę atstovauti Lietuvą Europos čempionate. Pirmas dvi dienas ši Jonavos komanda „Gekonas“ atstovavo Jonavą, dalyvaudami klubinių komandų Mix600 varžybose. Jonaviečiams teko labai pajėgios Švedijos, Anglijos, Škotijos, Olandijos bei Baskų šalies komandos. Aplenkę du klubus ir lygiosiomis baigę kovą su ketvirtą vietą čempionate užėmusiais Baskų „Goeheri“ klubo sportininkais, Jonavos komandai pritrūko taškų įveikti grupės barjerą.

„Buvusioje situacijoje padarėme viską, kas buvo įmanoma. Komandos naujokus labai veikė varžybinis jaudulys tokio rango čempionate, - po čempionato rezultatus vertino klubo vadovas Domas Urnikis. – Taip buvo sunku varžytis su ilgametę patirtį turinčiomis komandomis. Kiekviena padaryta klaida mums kainavo centimetrus virvės į varžovų pusę. Visgi, mums dar viekas prieš akis, turime perspektyvią ir gan greit augančią komandą ir vis didėjančias patyrusių traukikų gretas. Esu tikras, kad eidami tuo pačiu keliu jau visai netrukus pavysime pačias stipriausias Europos ir pasaulio komandas“.

Atstovaujant šalies rinktinę, lietuviai dešimties komandų tarpe įveikė Izraelio, Velso ir Latvijos sportininkus, tačiau kiti varžovai buvo pajėgesni. Ant prizininkų pakylos kopė šeimininkai anglai, taip pat olandai bei šveicarai, o Lietuvos rinktinė tenkinosi 7 vieta.

Pats renginys suorganizuotas nepriekaištingai. Suvaldyti ir tinkamai koordinuoti apie 2000 sportininkų yra rimtas iššūkis, tačiau viskas praėjo sklandžiai. Kaip teigė komandos vadovas D. Urnikis, neįprastas buvo tik Anglijos klimatas, nes įsibėgėjęs ruduo sportininkus pasitiko su lietumi, vėju ir žema temperatūra. Pats sportininkas lietuvių pasirodymą vertina teigiamai, nes čempionate varžėsi pajėgiausios Europos komandos. Dabar bus laiko išanalizuoti padarytas klaidas ir tinkamai pasiruošti kitam čempionatui.

Už šią kelionę ir atstovavimą ir garsinimą Jonavą bei Lietuvą, komanda dėkinga Jonavos rajono savivaldybei ir merui Eugenijui Sabučiui, Kūno kultūros ir sporto centrui, UAB „SDG“, UAB „Probus Consulting“, internetinei žūklės reikmenų parduotuvei www.traper.lr bei internetiniam portalui www.maistassportui.lt

GYTIS RAMANAUSKAS