Paskelbtas Miesto naujienos

Europos judumo savaite „užsikrėtė“ ir mūsų miestas

Antradienis, 26 September 2017 16:32 Parašė 

Futbolininkai pravedė  treniruotę moksleiviams

Rugsėjo 16–21 d. Europoje minima Judumo savaitė. Šią savaitę žmonės skatinami daugiau judėti, aktyviau leisti laisvalaikį. Visuomenės sveikatos specialistė Livija Griniova kartu su R. Samulevičiaus progimnazijos fizinio lavinimo mokytoja Diana Sadauskiene į svečius pakvietė „Jonavos“ futbolo žaidėjus. Klubo treneris Eisvynas Utyra dalijosi savo sportine patirtimi ir pravedė treniruotę moksleiviams.

Tikime, kad bendravimas ir užsiėmimai su profesionaliais sportininkais skatina vaikų susidomėjimą sportu, suteikia viltį, jog galima užauginti ir papildyti futbolo komandą perspektyviu jaunimu.

Smagu sportuoti su draugais

Jonavos J. Vareikio progimnazijos bendruomenė kasmet taip pat aktyviai dalyvauja Europos judumo savaitėje. Šiemet mokyklos vidiniame kiemelyje priešmokyklinio ugdymo vaikai kartu su pirmokais sudalyvavo linksmoje mankštoje. Mokiniai su auklėtojomis ne tik mankštinosi, bet ir atsakinėjo į klausimus, kodėl svarbu judėti. Netradicinė mankšta vaikams suteikė daug teigiamų emocijų – juk visada smagiau mankštintis kartu su draugais ir skambant linksmai muzikai.

Ekskursijų metu  atradome Jonavą

Praėjusią savaitę įvyko devynios ekskursijos „Atraskime Jonavą“, kuriose dalyvavo mūsų miesto ir rajono ugdymo įstaigų pradinių klasių mokiniai. Tai ir Panerio bei Jonavos pradinės mokyklos mažieji, „Lietavos“ pagrindinės, R. Samulevičiaus ir J. Vareikio progimnazijų mokiniai. Genami smalsumo ir žingeidumo atvažiavo Bukonių, Žeimių ir Ruklos J. Stanislausko mokyklų-daugiafunkcių centrų 1–4 kl. moksleiviai. Šių ekskursijų metu aplankytos vietos, kuriose vaikai sužinojo daug įdomaus. Jie apsilankė Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios kriptoje, kurioje palaidoti Jonavos miesto įkūrėjai. Krašto muziejaus direktorės pavaduoja edukacijai Ramunė Rugienė moksleivius supažindino su miesto įkūrimo aplinkybėmis, su didikų Kosakovskių giminės istorija.

Vaikų laukė susitikimas su Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnais. Ugniagesiai papasakojo apie savo kasdienius darbus, demonstravo techniką. Mokiniai sužinojo, kad ugniagesio apranga su specialia įranga sveria apie 20 kg. Mašina, sverianti 12 t, dar talpina 2,7 t vandens, o didesnės mašinos – net 7 t. Gavę iškvietimą ugniagesiai per minutę turi būti pasiruošę išvykti. Norint tapti šios garbingos profesijos atstovu reikia būti ištvermingam, fiziškai stipriam ir sveikam, daug treniruotis, mokėti plaukti.

Visuomenės sveikatos biuro inf.

Visas veiklas lydėjo puiki nuotaika

Jonavos „Neries“ pagrindinė mokykla taip pat kasmet aktyviai dalyvauja Europos judumo savaitės renginiuose. Praėjusį penktadienį vyko projektinė diena, kurią organizavo kūno kultūros ir gamtos mokytojai. Mokiniai galėjo pasirinkti keletą veiklų: dviračių žygį, įvarčių turnyrą, rudeninės mozaikos dėlionę. Visos veiklos, kurias lydėjo gera nuotaika ir užsidegimas, praėjo sklandžiai. Jonavos kūno kultūros ir sporto centras apdovanojo mūsų mokyklą už aktyvų dalyvavimą Europos judumo savaitės renginiuose. Tarp visų miesto ugdymo įstaigų mūsų mokyklos dviračių žygio dalyvių skaičius šiemet buvo didžiausias! Projektinę dieną mokiniai ir mokytojai užbaigė gardžiuodamiesi sveikuoliška grikių koše su daržovėmis. Policijos pareigūnai visiems pageidaujantiems apsaugoti dviračius nuo ilgapirščių juos paženklino.

„Neries“ pagrindinės mokyklos inf.

Dalyvavome improvizuotoje mankštoje

Po smagios penktadienio kelionės į gimnaziją dviračiais dvi pirmosios pamokos prabėgo nepastebimai. Stropiai pasimokę Senamiesčio gimnazijos gimnazistai ir jų mokytojai per antrąją pertrauką susirinko improvizuotai mankštai, kuriai smagiai vadovavo trečiokas Antanas Ramanauskas ir kūno kultūros mokytoja Jolanta Abramavičienė.

Senamiesčio gimnazijos inf.

Lenktyniavome su vėju

Po ilgo rudeninio lietaus net saulė suskubo savo spindulį kreipti į Jeronimo Ralio gimnazijos kiemą, kuriame suvilnijo mėlynais marškinėliais pasipuošę raliečiai. Jau tapo tradicija, kad rugsėjo 22 d. gimnazistai ir pedagogai į mokyklą atrieda su dviračiais, riedlentėmis ir paspirtukais. Juk tai pamėgtas Europos judriosios savaitės renginys – Diena be automobilio!
Šių metų raliečių susibūrimas skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Su gimnazistais mielai bendravo ir sutiko įamžinti šios akcijos akimirkas Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas, administracijos direktorius Valdas Majauskas ir pavaduotoja Vijolė Šadauskienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Žebrauskas. Prie Jonavos sporto arenos gimnazijos bendruomenę pasitiko Kūno kultūros ir sporto centro administracija: Regina Stupurienė, Laurynas Gailius ir Benas Čekanavičius.

Smagu skrieti per miestą ir lenktyniauti su vėju ar pėstute įveikti numatytą maršrutą.

J. Ralio gimnazijos inf.